Date companie
 
 
 
 

Beiuș Running Day

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2022
Categorie : Sport | Cuvinte cheie : Beius Running Day
 

Beiuș Running Day, la a treia ediție! Circa 400 de atleți din întreaga țară, care au în palmares mai multe titluri naționale, europene și chiar mondiale, au luat startul la competiția organizată în acest weekend în Municipiul Beiuș, din județul Bihor. Chiar dacă vremea nefavorabilă i-a îngrijorat pe organizatorii competiției, sportivii de performanță și-au respectat statutul și s-au impus, în urma unor curse viu disputate.

GABRIEL POPA, primarul Municipiului Beiuș

"Încă o ediție reușită, zic eu, și pentru asta e nevoie de muncă. Este un eveniment care crește de la an la an, un eveniment care pune Beiușul pe harta României și nu numai. Au venit din toată țara sportivi, chiar și de performanță. Ne bucură acest lucru și n-o să ne oprim, cu siguranță, din a organiza acest eveniment de acum în următorii ani."

Omul din spatele bunei desfășurări a întrecerii intitulate Beiuș Running Day a fost atletul beiușean Marcel Laza, proaspăt campion mondial de cros și vicecampion european maraton montan la nivel master, cu echipa României.

MARCEL LAZA, campion mondial de cros

"A ieșit bine, sportivii au fost mulțumiți, traseul ăsta a fost pe ploaie, noroi, condiții de cros. Am avut cursa de doi kilometri, de amatori. Am avut cursa de 10 kilometri, profesioniști și amatori, cursa de 21 de kilometri și cursa copiilor."

Crosul feminin a fost câștigat de Iulia Mărginean, de la CSȘ Mediaș, urmată de Diana Dan, CSM Bistrița, și Diana Verdeș, CS Crișul Oradea. La masculin, proba de cros a fost adjudecată de Dorin-Andrei Rusu, de la CSM Craiova, care s-a impus în fața lui Rareș-Imre Miklos, CSM Sighișoara, și a lui Andrei-Cristian Ștefana, legitimat la CSA Steaua București. În ceea ce privește proba de semimaraton, primele trei clasate au fost Liliana Dragomir, CSU Arad, Adela Bălțoi, ACS Sportul Feroviar București, și Nicoleta Ciortan, legitimată la CSM Danubiu Tulcea, și campioană mondială de cros master, în Finlanda, în urmă cu o lună. Podiumul probei masculine de semimaraton a fost monopolizat de reprezentanții clubului CSM Craiova, după cum urmează: Robert Necula, George Surlea și Marius Bușcă.

VIRGIL PREDA, vicepreședintele Federației Române de Atletism

"Mulțumesc tuturor care au participat. Mulți au venit, pentru că am avut discuții cu mulți dintre ei care sunt în echipa României. Ne chinuim foarte mult ca să mergem la competiții, se merge pe banii sportivilor. Au venit de multe ori la aceste crosuri să-și acopere cheltuiala drumului la Campionatul European."

Competiția sportivă Beiuș Running Day a debutat în anul 2019, însă în anul 2020, evenimentul nu s-a putut desfășura din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.


Beiuș Running Day

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2