Date companie
 
 
 
 

Prognoza meteo

 
 
 

Prognoza meteo 30 iiulie -3 august

 

Vremea în țară

La noapte
Cerul va fi variabil și doar izolat vor mai fi posibile averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 24 de grade pe litoral.

Duminică
Vremea se va menține cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, local canicularã în sud. Indicele de confort termic, temperaturã-umezealã (ITU), va atinge și va depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți în regiunile sudice, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 25 de grade pe litoral. Cerul va avea unele înnorãri dupã-amiaza, când, cu precãdere la munte și în Dobrogea, pe arii restrânse vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și condiții de grindinã, iar în restul intervalului va fi mai mult senin.

Luni
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, canicularã în regiunile sudice și estice, unde și disconfortul termic va fi accentuat. În vest, centru și nord, precum și la munte, instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat și, îndeosebi seara și noaptea, vor fi înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Pe arii restrânse, cantitãțile de apã vor fi însemnate și va cãdea grindinã. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade în Dealurile de Vest și în jurul a 37 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime se vor încadra, în general, între 14 și 22 de grade.

Marți
Vremea va fi în general instabilã și se va rãci în majoritatea regiunilor; îndeosebi în prima jumãtate a intervalului, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial și, pe spații mici, se vor cumula cantitãți de apã însemnate și vor fi posibile cãderi de grindinã. Excepție vor face extremitatea de vest a țãrii, unde cerul va fi variabil, precum și sud-estul teritoriului unde, la amiazã vremea va fi izolat canicularã, iar fenomenele specifice instabilitãții atmosferice se vor semnala începând din a doua parte a zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei și 35 de grade în vestul Dobrogei, iar cele minime se vor situa între 12 și 24 de grade.

Miercuri
Vremea va continua sã se rãceascã, astfel cã, în toate regiunile, valorile termice se vor situa, în general, în jurul mediilor climatologic specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare îndeosebi în timpul zilei când, pe arii extinse în sud-est, local în centru și la munte și izolat în restul țãrii, se vor semnala averse, însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 22 de grade
.

 

Vremea în Capitală

La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 20...21 de grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã, spre 18 grade.

Duminică
Vremea va rãmâne cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, când și disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximã va fi de 34...35 de grade, iar cea minimã de 21...22 de grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã, spre 19 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Luni
Vremea va fi canicularã dupã-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximã va fi de 36...37 de grade, iar cea minimã de 20...22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Marți
Vremea se va rãcori fațã de ziua anterioarã, iar gradul de instabilitate va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales spre searã și în cursul nopții, când se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, se vor putea cumula cantitãți de apã însemnate și vor fi condiții de grindinã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 19...20 de grade.

Miercuri
Valorile termice vor continua sã scadã, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a intervalului, când temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 18...20 de grade.

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 14 Iul. 2016

1 EUR = 4.4884 RON
-0.0027
1 USD = 4.0400 RON
-0.0163
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV National FM - Muzica romaneasca Crisana - stiri locale Oradea AS Dan Chilom