Date companie
 
 
 
 

Prognoza meteo

 
 
 

Prognoza meteo 28 iunie-2 iulie

 

Vremea în țară

La noapte
Aria manifestãrilor de instabilitate atmosfericã se va restrânge cãtre partea de est și sud-est a țãrii. Astfel, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona Carpaților Orientali și local a Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descãrcãri electrice, intensificãri de vânt. Cantitãțile de apã vor depãși local 20 l/mp și izolat 45...50 l/mp. În nordul și în centrul Moldovei ploile vor continua sã aibã caracter torențial, astfel cã se vor cumula local peste 60 l/mp. În restul țãrii ploile vor înceta, iar cerul va deveni variabil. Temperaturile minime, ușor mai scãzute fațã de nopțile precedente, se vor încadra între 13 și 23 de grade.

Miercuri
Vremea se va menține în general instabilã în sud-estul țãrii și la munte, unde pe parcursul zilei vor mai fi averse, descãrcãri electrice și posibil intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãțile de apã vor mai depãși 20...25 l/mp și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, vremea va deveni în general frumoasã, cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales dupã-amiaza când astfel de fenomene se vor semnala pe areale restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

Joi
Vremea va fi în general frumoasã, dar va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza și seara la munte și în dealurile sudice, dar și pe litoral, unde se vor semnala ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice și posibil intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade, mai scãzute în depresiuni, dar și mai ridicate pe litoral și în deltã.

Vineri
Luna iulie va debuta cu o vreme cãlduroasã în toate regiunile și din nou disconfort termic în creștere; temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 34 de grade, izolat chiar 35 de grade în Lunca Dunãrii, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãți în Câmpia Românã și Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, dar dupã-amiaza vor fi înnorãri temporare și pe arii restrânse vor fi averse și descãrcãri electrice în zonele montane și posibil în dealurile sudice. Minimele termice vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, spre 10 grade.

Sâmbătă
Valorile de temperaturã vor continua sã creascã în aproape toatã țara, iar disconfortul se va accentua. Maximele termice se vor încadra între 27...29 de grade pe litoral și 34...35 de grade în Câmpia Românã și Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza și seara când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în restul teritoriului. Punctiform cantitãțile de apã vor fi însemnate și vor fi condiții de grindinã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade
.

 

Vremea în Capitală

La noapte
La începutul nopții vor fi înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 16...18 grade.

Miercuri
Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și, mai ales dupã-amiaza, vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 26...27 de grade, iar cea minimã de 17...18 grade.

Joi
Vremea va deveni cãlduroasã, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Minima termicã va fi de 20 de grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Vineri
Vremea va fi cãlduroasã, iar disconfortul termic va crește. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade și indicele temperaturã-umezealã va atinge pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Minima termicã va fi de 18...20 de grade.

Sâmbătă
Vremea va fi cãlduroasã, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 19...21 de grade.

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 28 Iun. 2016

1 EUR = 4.5225 RON
0.0073
1 USD = 4.0791 RON
-0.0133
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV National FM - Muzica romaneasca Crisana - stiri locale Oradea AS Dan Chilom