Date companie
 
 
 
 

Prognoza meteo

 
 
 

Prognoza meteo 20-24 febr

 

Vremea în țară

La noapte
În primele ore vor fi înnorãri și pe arii restrânse precipitații mixte în estul și centrul țãrii. Apoi, cerul se va degaja în sudul, în estul și parțial în centrul teritoriului, astfel cã vor fi temperaturi mai scãzute decât în nopțile precedente. În schimb, în regiunile nord-vestice nebulozitatea se va accentua, precipitațiile se vor extinde ca arie și treptat vor predomina ninsorile în Maramureș, precum și în zona Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, unde mai ales pe crestele înalte se va depune strat nou de zãpadã mai consistent. În Crișana, nordul și nord-vestul Transilvaniei se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza apariția poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în Carpații Orientali, cu rafale de peste 70...80 km/h la altitudini mai mari, temporar viscolind și spulberând ninsoarea. Unele intensificãri se vor semnala și în nord-vestul teritoriului, unde vitezele vor atinge 50...60 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -8 și 1 grad. În zonele joase de relief, pe spații mici va fi ceațã.

Marți
În vestul, centrul și nordul țãrii cerul va fi noros, iar precipitațiile în extindere. Local, mai ales la munte, se vor cumula cantitãțile de apã de 10...15 l/mp și pe arii restrânse peste 25 l/mp. La munte și în Maramureș vor predomina ninsorile și, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali, în Munții Apuseni și la altitudini mari în Carpații Meridionali, se va depune strat nou, consistent de zãpadã. În Crișana și Transilvania se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare și va ploua local, seara și noaptea. Vântul va avea intensificãri în zona montanã, mai susținute pe creste, unde va depãși 70...80 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea, iar local vor fi intensificãri și în celelalte zone, cu rafale de 50...60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime, în marea lor majoritate pozitive, se vor situa între -2 și 5 grade.

Miercuri
Vremea se va încãlzi cu precãdere în jumãtatea de sud a țãrii. Cerul va fi mai mult noros în regiunile nordice unde local vor predomina ploile, precum și în zona montanã, unde la început vor fi mai ales ninsori, apoi și precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și doar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va mai avea intensificãri la munte, în special pe creste, dar local și în celelalte zone, la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 15 grade, iar cele minime, în general, între -1 și 6 grade.

Joi
Valorile termice vor continua sã creascã, vremea devenind deosebit de caldã pentru aceastã perioadã; temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. În regiunile nordice și centrale vor fi înnorãri și izolat va ploua, iar la munte local vor fi precipitații mixte, ce pot favoriza depunerile de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare. Vântul va avea intensificãri, îndeosebi ziua, în toate regiunile, cu viteze mai mari în zona de munte.

Vineri
Vremea se va menține deosebit de caldã pentru aceastã perioadã; temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 6 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe parcursul zilei, vor fi înnorãri în vestul și nord-vestul țãrii și local va ploua, în timp ce în rest cerul va fi variabil și vor fi doar ploi izolate. Noaptea, înnorãrile se vor extinde și vor fi precipitații, mixte în regiunile intracarpatice și local ploi în rest. La munte, mai ales pe creste vor predomina ninsorile. Cantitãțile de apã pot fi mai însemnate. Temporar vântul va avea intensificãri, cu precãdere pe parcursul zilei, în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte
.

 

Vremea în Capitală

La noapte
Cerul se va degaja treptat, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de -4...-2 grade.

Marți
Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, astfel cã maxima va fi de 8...9 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales spre searã și noaptea, când trecãtor pot fi precipitații slabe. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri, îndeosebi ziua.

Miercuri
Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 12...14 grade, iar cea minimã de 1...3 grade.

Joi
Vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare. Vântul va avea intensificãri, mai ales ziua. Temperatura maximã va fi de 15...16 grade, iar cea minimã de 1...3 grade.

Vineri
Vremea se va menține deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va avea intensificãri, mai ales în prima parte a intervalului. Temperatura maximã va fi de 16...17 grade, iar cea minimã de 2...4 grade.

Informații utile

 

Curs valutar : Luni, 20 Feb. 2017

1 EUR = 4.5244 RON
0.0050
1 USD = 4.2591 RON
0.0149
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2