Date companie
 
 
 
 

Prognoza meteo

 
 
 

Prognoza 30 apr-4 mai

 


Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi instabilã. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și cãderi de grindinã în regiunile nordice, nord-estice, vestice, centrale, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Cantitãțile de apã vor depãși în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local 15...25 l/mp, iar în Maramureș, jumãtatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei, precum și în zona de munte izolat 40...50 l/mp. La munte, mai ales la latitudini de peste 1700 m și cu precãdere în nordul Carpaților Orientali, trecãtor vor fi și precipitații sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul se va intensifica treptat în sudul, centrul, estul țãrii, cu viteze mai mari în Dobrogea, sudul Moldovei, jumãtatea de est a Munteniei și pe crestele munților, unde la rafalã se vor atinge viteze cuprinse în general între 50 și 60 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 12 grade.

Miercuri
Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice datei în cea mai mare parte a țãrii. Mai ales în prima parte a intervalului cerul va avea înnorãri temporar accentuate și va ploua în regiunile nordice, estice, centrale, precum și în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, trecãtor însoțite de descãrcãri electrice, iar izolat cantitãțile de apã vor depãși 15...20 l/mp. La munte, mai ales la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificãri susținute pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei, cu rafale de 55....65 km/h și temporar 70...75 km/h, în timp ce în restul teritoriului local și temporar se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în estul Transilvaniei și 20 de grade pe arii restrânse în vestul și în sudul țãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade.

Joi
Vremea va fi ușor instabilã, iar valorile termice vor fi în creștere ușoarã fațã de ziua precedentã devenind apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros și mai ales dupã-amiaza și seara, local, se vor semnala averse însoțite de descãrcãri electrice. La munte, în general la altitudini de peste 2000 m, trecãtor vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-vestul țãrii, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade.

Vineri
Valorile termice vor continua sã creascã ușor, astfel încât vremea va deveni caldã în sud și sud-est și apropiatã de normalul termic în restul țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice, cu precãdere în cursul dupã-amiezii și al serii, local în vest, nord, centru și la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri ziua în regiunile nord-vestice, parțial în cele centrale și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade.

Sâmbătă
Vremea se va menține caldã în special în sudul și sud-estul țãrii, dar va fi ușor instabilã. Cerul va fi variabil cu înnorãri, averse și descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza și seara, local în zonele de deal și munte și pe arii restrânse în restul țãrii, iar noaptea cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice și sud-vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade.Vremea în Capitală
La noapte
Cerul va avea unele înnorãri, iar condiții de ploaie vor fi în primele ore ale intervalului. Vântul se va intensifica treptat, iar spre dimineațã se vor atinge la rafalã viteze de pânã la 40...45 km/h. Temperatura minimã va fi de 8...9 grade.

Miercuri
Vremea va fi vântoasã și rãcoroasã. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei când la rafalã se vor atinge viteze de 55...65 km/h. Cerul va fi temporar noros și trecãtor vor fi condiții de ploaie. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 8...10 grade.

Joi
Vremea se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare pe parcursul zilei, când vor fi condiții pentru ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 21...22 de grade, iar cea minimã de 8...9 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Vineri
Vremea va deveni caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 9...11 grade.

Sâmbătă
Vremea va fi în continuare caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 25...26 de grade, iar cea minimã de 10...12 grade.

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2