Date companie
 
 
 
 

Prognoza meteo

 
 
 

Prognoza meteo 5-9 decembrie

 

Vremea in tara

La noapte
Vremea va fi rece, geroasã local în Maramureș și în Transilvania, dar izolat și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -19...-17 grade în depresiunile Carpaților Orientali și -1...0 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zãpada deja depusã. Pe arii restrânse în zonele joase de relief se va semnala ceațã asociatã cu depunere de chiciurã.

 Marti
Deși valorile termice vor marca o creștere ușoarã în majoritatea zonelor, vremea se va menține rece pentru aceastã datã, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare pe parcursul nopții în nord-est, est și în centru unde pe spații mici, cu precãdere în zona Carpaților Orientali, va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri pe crestele montane, dar izolat și trecãtor și în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și 0 grade, mai scãzute în depresiuni. Mai ales dimineața, în zonele joase de relief, local se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã.

 Miercuri
Valorile termice vor fi în scãdere fațã de intervalul precedent astfel încât vremea va fi rece pentru aceastã datã în toatã țara. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și -3 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -15...-16 grade. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri temporare în regiunile extracarpatice și la munte. Trecãtor va ninge slab, pe arii restrânse în Moldova, Carpații Orientali și cei Meridionali, iar cu totul izolat în Delta Dunãrii și în dealurile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în estul și sud-estul teritoriului, precum și pe crestele montane. Izolat, în zonele joase de relief, va fi ceațã, asociatã și cu depunere de chiciurã.

 Joi
Deși valorile termice, în special cele minime, vor marca o creștere fațã de intervalul anterior, mai ales în est și sud-est, dimineața se va menține rece în cea mai mare parte a țãrii. În nordul și nord-estul teritoriului vor fi înnorãri temporare și cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formã de ploaie, în timp ce în restul zonelor cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, dar trecãtor și la cote mai reduse și în Delta Dunãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade. Local, cu precãdere spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief va fi ceațã, asociatã pe spații mici cu depunere de chiciurã.

Vineri
Procesul de încãlzire a vremii va continua, urmând a se înregistra, îndeosebi în sudul și în estul țãrii, valori termice diurne mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei date. În primele ore ale intervalului, în zonele joase de relief, local va fi ceațã sau nebulozitate stratiformã, apoi cerul va deveni variabil la senin, exceptând regiunile nordice și de nord-est, unde vor fi înnorãri trecãtoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, cu precãdere în zona înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime între -9 și 3 grade, ușor mai ridicate pe litoral și în Deltã. Cu totul izolat, noaptea vor fi condiții de ceațã.

 

Vremea in Capitala

La noapte
Vremea va fi rece, cu o minimã termicã de -5...-4 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Vor fi condiții de ceațã, posibil asociatã cu depunere de chiciurã.

 Marti
Deși valorile termice vor marca o creștere fațã de intervalul precedent, dimineața și noaptea vremea se va menține rece pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 6...7 grade, iar cea minimã de -4...-2 grade. La începutul zilei vor fi condiții de ceațã.

 Miercuri
Temperatura aerului va scãdea fațã de intervalul precedent, astfel cã vremea va fi rece pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi în jurul a 3 grade, iar cea minimã de -6...-4 grade.

Joi
Deși valorile termice vor fi în creștere fațã de intervalul anterior, dimineața va fi ușor mai rece decât în mod normal pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 5 grade, iar cea minimã va fi de -3...-2 grade. Noaptea vor fi condiții de ceațã asociatã cu depunere de chiciurã.

 Vineri
Procesul de încãlzire a vremii va continua, astfel cã, valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai ridicate decât mediile multianuale ale datei. Cerul va fi variabil la senin, însã dimineața va fi ceațã sau nebulozitate joasã stratiformã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 8...9 grade, iar cea minimã de -3...-2 grade.

Informații utile

 

Curs valutar : Luni, 05 Dec. 2016

1 EUR = 4.5027 RON
-0.0098
1 USD = 4.2303 RON
-0.0090
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV VOT MAE 1 National FM - Muzica romaneasca VOT MAE 2