Date companie
 
 
 
 

Thomas Ryde, handbalul feminin intr-o noua viziune

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Martie 2015
Categorie : Sport | Cuvinte cheie : Trofeul Carpati Thomas Ryde Handbal Romania Cristina Neagu
 

Numit la carma nationalei feminine inaintea Trofeului Carpati, Thomas Ryde si-a intrat deja in paine si a efectuat primul antrenament la Cluj alaturi de tricolore. Tehnicianul suedez a explicat pentru fanii handbalului romanesc care sunt obiectivele sale imediate si pe termen lung.

Thomas Ryde, antrenor Romania : "Obiectivul meu este sa implementez o strategie pentru formulele defensive cinci plus unu si sase in linie pe semicerc. Apoi imi doresc acelasi lucru si in atac si voi lucra teme invididuale cu fiecare jucatoare pentru barajul cu Serbia.  Probabil va fi nevoie sa lucram totusi mai mult tactic si la capitolul unitate de grup pentru ca jucatoarele provin de la multe echipe. Voi face propriul research si voi discuta cu toate jucatoarele pentru a descoperi eventualele probleme."

Cristina Neagu este deja un star al handbalului mondial. Ea are un rol special si in strategia antrenorului suedez.

Thomas Ryde, antrenor Romania: "In primul rand sa creeze situatii de a marca pentru restul jucatoarelor. Cand ea este in ofensiva, adversarele consuma multa energia pentru a o anihila si putem valorifica asta. Ma gandesc totodata la metode de a optimiza faza defensivacu ajutorul ei deoarece Cristina se misca foarte rapid pe semicerc si intelege bine jocul tactic."

Thomas Ryde nu a avut la dispozitie toate jucatoarele convocate la primul antrenament. Titulare in meciul de duminica HCM Baia Mare- Viborg, mai multe jucatoare de baza au fost invoite, iar Ada Nechita a acuzat dureri la genunchi, fiind menajata. Cristina Neagu a facut jonctiunea cu lotul luni seara. In aceste conditii, tehnicianul suedez a preferat sa faca un prim antrenament bazat doar pe stretching si a programat un joc inedit de fotbal pentru destindere. Thomas Ryde a intrat si el la miuta cu fetele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2