Date companie
 
 
 
 

Un nou record pentru România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 August 2023
Categorie : Sport | Cuvinte cheie : Dringo bronz China
 

Atletul bihorean Mihai Sorin Dringo a cucerit medalia de bronz în proba de 400 metri plat în cadrul Jocurilor Mondiale Universitare de la Chengdu din China. Sportivul a alergat proba în 45.27 secunde, stabilind un nou record național al României, potrivit CSM Oradea. În finala de opt au pătruns doar trei atleți originari din Europa.

prin telefon: MIHAI SORIN DRINGO, atlet

”Pista a fost cred că cea mai bună pistă pe care am fost până acum. Competitorii au fost foarte prietenoși, chiar m-am împrietenit cu câțiva.”

Mihai Dringo și-a adjudecat medalia de bronz la Chengdu după o cursă spectaculoasă și aprig disputată, în care primii doi clasați au terminat întrecerea în același timp, cu un nou record mondial universitar, 44,79 sec. Atletul bihorean a fost cel mai tânăr finalist al probei de 400 m plat.

prin telefon: MIHAI SORIN DRINGO, atlet

”Pentru mine premiul acesta semnifică un mare câștig și o mare bucurie. În același timp, îmi dă multă speranță pentru viitor.”

În vârstă de 22 de ani, sportivul este legitimat la CSU CSM Oradea și e antrenat de către Robert Olah, căruia îi datorează revenirea în atletismul de performanță. Totodată, Mihai Dringo s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 400 metri plat la Campionatele Europene U23 de la Espoo din Finlanda, desfășurate în cursul lunii iulie. De asemenea, cu câteva zile mai devreme, el a devenit dublu campion național, la U23 și seniori, în aceeași probă, în cadrul unei competiții desfășurată la Craiova.


Un nou record pentru România

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2