Date companie
 
 
 
 

1.700 de angajați ai combinatului Oltchim Rm. Vâlcea vor intra în șomaj tehnic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : somaj, salarii, angajati, oltchim, tehnic, combinatul, vosganian, concediat
 

Furat din interior și ipotecat pânã la ultimul șurub, combinatul Oltchim plãtește salarii demne de invidiat. Cel puțin așa susține ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Potrivit demnitarului, un angajat al combinatului ridicã lunar, de la casierie, aproape 2.900 de lei.

VARUJAN VOSGANIAN, ministrul Economiei "Intre 2009 si 2012 numarul de angajati a scazut cu 12%, in timp ce fondul de salarii a crescut cu 40%. Practic, salariile din Oltchim au crescut cu peste 50%."

Pentru angajații combinatului vin, însă, vremuri grele. Pânã se va decide cine va fi concediat, 1.700 de angajați vor intra, luna viitoare, în șomaj tehnic.

prin telefon: CORNELIU CERNEV, lider de sindicat "Se pune problema reluarii activitatii si redimensionarea personalului. S-a discutat de asemenea despre somaj tehnic pentru luna viitoare. (...) Se discuta de 1.500-1700 de persoane."

Peste o sutã de contracte pãguboase au generat efecte care au adus combinatul in situatia de acum. Multe astfel de contracte au fost încheiate cu firme conduse de apropiați ai foștilor directori Constantin Roibu și Radu Olaru.

GHEORGHE PIPEREA, administator judiciar Oltchim "Zeci de contracte care au fost facute doar pentru varuirea bordurilor din Arpechim."

O afacere proastã a fost și cumpãrarea, în 2009, a Secției de Piroliză de la Arpechim. 106 milioane de euro a investit Oltchim în platforma de la Pitești, care nu a funcționat, însă, nici mãcar o zi.

VARUJAN VOSGANIAN, ministrul Economiei "Pe langa faptul ca este inglodat in datorii este practic si ipotecat. Oltchimul nu-si mai apartine siesi. Este intr-o stare de schizofrenie din perspective dreptului imobiliar."

Chiar și așa, Oltchim poate fi salvat, spune Vosganian. Optimismul sãu nu este, însã, împãrtãșit și de alții.

REMUS BORZA, administrator judiciar Hidroelectrica "Este un pariu pierdut si Oltchimul. Nici insolventa nu mai poate sa faca minuni."

Un raport privind situația dezastruoasã de la Oltchim va fi prezentat în 12 martie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații unei benzinării din Alba, anchetați pentru furt de combustibil ( 17 Iunie 2021 )

  Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.

 • 129.000 de români reveniți din străinătate, înregistrați ca șomeri ( 3 Iunie 2021 )

  Românii reveniți în țară după declanșarea pandemiei de coronavirus, invitați să-și caute job! 129.000 de persoane revenite din străinătate s-au înscris în sistemul de șomaj din România, a anunțat ministrul Muncii...

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Plan drastic de restructurare, la Tarom ( 21 Februarie 2021 )

  Restructurare drastică, la Tarom! Compania are pe masă un plan de restructurare prin care numărul de salariați ar trebui să scadă cu 700 de angajati din cei 1.500 și asta până la sfârșitul verii. Se estimează că proiectul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2