Date companie
 
 
 
 

1 August, Ziua Națională a Salvatorului Montan

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 August 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ziua Salvamont
 

Ultima lună de vară a început cu o sărbătoare pentru salvamontiști. 1 August este Ziua Națională a Salvatorului Montan, iar în acest an se împlinesc 53 de ani de activitate sub denumirea Salvamont. Această dată a fost aleasă pentru că este ziua cu care începe cea mai grea lună din an pentru salvamontiști, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte și cu cel mai ridicat grad de dificultate. Pe durata lunii august, Salvamont România lansează proiectul ”-1”, care are ca scop diminuarea numărului de accidente de pe munte.

CRISTIAN TOMA, salvator montan, Salvamont Argeș

”1 august, Ziua Națională a Salvatorilor Montani din România, Ziua Națională a celor care au grijă în cele mai rele condiții de siguranța turiștilor în zonele montane din țara noastră. De Ziua Națională a Salvatorilor Montani din România le urez tuturor colegilor mei multă sănătate și Dumnezeu să aibă grijă să ne întorcem cu bine de fiecare dată din misiunile pe care le avem de îndeplinit. La mulți ani, Salvamont România!”

Salvamontiștii spun că de la an la an numărul accidentărilor montane crește constant și îngrijorător, iar acest fapt trebuie sa fie un mare semnal de alarmă pentru toți iubitorii de drumeții.


1 August, Ziua Națională a Salvatorului Montan

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2