Date companie
 
 
 
 

10 pe linie pentru o elevă pasionată de muzică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iunie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Festivitate absolvire
 

A sunat ultimul clopoțel pentru elevii de gimnaziu, din clasele a VIII-a, iar printre ei se numără și Maria Daria Niculai, care a absolvit Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", din București. Maria a încheiat perioada de gimnaziu ca șef de promoție al claselor a opta, cu media 10 tot gimnaziul, dar și cu numeroase premii la concursurile de specialitate. Printre acestea se numără și marele trofeu la Concursul "Pianiștii României". Cu 8 ani de pian în spate, adolescenta de 14 ani își dorește să continue la Conservator și să calce pe urmele profesoarei ei de pian.

VENERA BEBEȘ, director, Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", București

"Avem copii performanți, care obțin premii valoroase la diferite concursuri naționale și internaționale sau la olimpiade. Traseul lor este, bineînțeles, tot muzica. Vor urma Liceul de Muzică, după care vor urma Conservatorul cu activitatea aceea extrașcolară artistică. Sunt niște copii deosebiți."

FLORENȚA TICA, dirigintă clasa a VIII-a, Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", București

"Maria este un copil serios, o elevă foarte muncitoare, empatică, săritoare atunci când fiecare, fie elev, fie profesor are nevoie de ajutor într-un fel sau altul. Eu vorbesc din perspectiva dirigintelui, care am beneficiat de ajutorul Mariei ori de câte ori am avut nevoie la clasă de ceva."

VERONICA FERȚU, cadru didactic, Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", București

"Consider că Maria este unul dintre copiii care fac cu bucurie ceea ce fac și alegerile pe care le-au făcut de-a lungul gimnaziului sunt o consecință a bucuriei de a se autodepăși."

MARIA DARIA NICULAI, elevă, Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", București

"Am ales Liceul "Dinu Lipatti" pentru că mi-a oferit foarte mare încredere și am simțit că va fi ceva foarte bine și o să fie foarte frumos aici. Pasiunea pentru muzică a apărut de când eram mică. La botez am primit un pian și m-am gândit că este ceva legat între mine și muzică și atunci am început să cochetez cu muzica. Secretul succesului este să ai mereu încredere în tine, să nu renunți niciodată la visele tale, pentru că nimic nu este imposibil."

AMBIANȚĂ

Visul Mariei este să devină profesoară de pian și cântăreață de muzică populară.


10 pe linie pentru o elevă pasionată de muzică

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2