Date companie
 
 
 
 

100 de ani de relații bilaterale diplomatice România - Suedia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, suedia, relatii, bilaterale, diplomatice
 

S-au împlinit 100 de ani de relații bilaterale diplomatice între România și Suedia! Aniversarea a fost marcată printr-o recepție organizată la Ambasada Suediei la București. La eveniment au participat ambasadori și oameni de afaceri.

AMBIANȚĂ IMN Suedia 

AMBIANȚĂ IMN România 

E.S. ANNELI LINDAHL-KENNY, ambasador, Suedia: "Cred că merită să sărbătorim faptul că am avut aceste relații de durată între România și Suedia și legăturile devin tot mai intense din moment ce facem mai multe afaceri aici și avem mai multe schimburi de cultură și mai multe corporații."

Legătura strânsă dintre cele două țări a încurajat investitorii suedezi să își deschidă afaceri în România. La data de 31 decembrie 2015, valoarea totală a schimburilor comerciale bilaterale dintre România și Suedia a fost de 874,62 mil. euro, cu 3,55% mai mare față de anul precedent, existând premise certe pentru atingerea unui record absolut de un miliard euro, până la sfârșitul lui 2017.

E.S. ANNELI LINDAHL-KENNY, ambasador, Suedia: 


"Avem multe companii care investesc aici în România, cred că sunt aproximativ 140 de companii care sunt active în acest moment și cred că există potențial pentru mai multe și vedem interes constant în a veni aici."


Ambasada Suediei a lansat o competiție de design grafic, adresată studenților români, pentru realizarea unui nou logo care să marcheze aniversarea a 100 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice între Suedia și România. Ambasada va folosi logo-ul câștigător pe tot parcursul anului, în corespondența oficială.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2