Date companie
 
 
 
 

100 de universitati, din 15 tari, recruteaza studenti romani, la Bucuresti

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, studenti, romani, licenta, universitati, tari, masterat
 

O sută de universități din 15 țări au venit în Cpaitală ca să recruteze cei mai buni studenți români. Printre centrele universitare de elită se numără și cele din Germania. Tinerii sunt ademeniți de nemți cu zero taxe de școlarizare și burse lunare între 750 și două mii de euro. Acțiunea face parte dintr-un proiect care își propune să atragă studenți din țara noastră în discipline precum matematică sau informatică.

VOX "In Germania, da! Parca altfel vorbesc germana. Sunt mai strict asa. Ma cuprinde mai bine ca sa zic."

AMBIANȚĂ "Avem nevoie de o scrisoare de intentie în care sã scrieti de ce sunteti interesat de program, de ce credeți cã programul este bun pentru dumneavoastrã sau de ce credeti că dumneavoastră sunteți bun pentru program."

Sute de elevi si studenți s-au documentat pentru o plecare la studii. Ei vor să se alăture astfel celor 50 de mii de români care învață în acest moment în străinătate. Iar Germania nu este singura țară care oferă oportunități studenților.

VOX "- Un program de master in Franta. - De ce Franta? - Imi place. Au scoli foarte bune. Eu caut in turism. Am inteles ca au cele mai bune scoli in turism."

CRISTINA POPA, reprezentant, Princeton University "Ei se uită la un elev în totalitate. La Princeton este tabu sa vorbesti despre note. Odata ce ai intrat, nu vorbesti despre notele pe care le-ai luat pana atunci, ce loc in clasa ai."

În afară de Germania, alte două state, Suedia și Danemarca, oferă studii gratuite. In total, universitățile străine care si-au trimis reprezentanții la Sala Palatului oferă 500 de programe de licență și 300 de masterat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Măsuri speciale pentru examene, în școlile din Sectorul 4 ( 25 Mai 2020 )

  Măsuri speciale în școlile din Sectorul 4 al Capitalei, în vederea susținerii de către elevi a examenelor naționale, care încep săptămâna viitoare! Astfel, în toate cele 13 licee și 26 de școli gimnaziale de pe raza...

 • Studenții au nevoie de feedback la rezultatele activităților academice ( 30 Aprilie 2020 )

  Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2