Date companie
 
 
 
 

100 de universitati, din 15 tari, recruteaza studenti romani, la Bucuresti

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, studenti, romani, licenta, universitati, tari, masterat
 

O sută de universități din 15 țări au venit în Cpaitală ca să recruteze cei mai buni studenți români. Printre centrele universitare de elită se numără și cele din Germania. Tinerii sunt ademeniți de nemți cu zero taxe de școlarizare și burse lunare între 750 și două mii de euro. Acțiunea face parte dintr-un proiect care își propune să atragă studenți din țara noastră în discipline precum matematică sau informatică.

VOX "In Germania, da! Parca altfel vorbesc germana. Sunt mai strict asa. Ma cuprinde mai bine ca sa zic."

AMBIANȚĂ "Avem nevoie de o scrisoare de intentie în care sã scrieti de ce sunteti interesat de program, de ce credeți cã programul este bun pentru dumneavoastrã sau de ce credeti că dumneavoastră sunteți bun pentru program."

Sute de elevi si studenți s-au documentat pentru o plecare la studii. Ei vor să se alăture astfel celor 50 de mii de români care învață în acest moment în străinătate. Iar Germania nu este singura țară care oferă oportunități studenților.

VOX "- Un program de master in Franta. - De ce Franta? - Imi place. Au scoli foarte bune. Eu caut in turism. Am inteles ca au cele mai bune scoli in turism."

CRISTINA POPA, reprezentant, Princeton University "Ei se uită la un elev în totalitate. La Princeton este tabu sa vorbesti despre note. Odata ce ai intrat, nu vorbesti despre notele pe care le-ai luat pana atunci, ce loc in clasa ai."

În afară de Germania, alte două state, Suedia și Danemarca, oferă studii gratuite. In total, universitățile străine care si-au trimis reprezentanții la Sala Palatului oferă 500 de programe de licență și 300 de masterat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Percheziție la sediul unui radio pirat, în București ( 12 Iunie 2021 )

  Intervenție în forță a mascaților, la sediul unui post de radio pirat din București! Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 au efectuat o percheziție domiciliară...

 • 129.000 de români reveniți din străinătate, înregistrați ca șomeri ( 3 Iunie 2021 )

  Românii reveniți în țară după declanșarea pandemiei de coronavirus, invitați să-și caute job! 129.000 de persoane revenite din străinătate s-au înscris în sistemul de șomaj din România, a anunțat ministrul Muncii...

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Decizia limitării gratuităților studenților la tren, aspru criticată ( 9 Februarie 2021 )

  Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.

 • „Sunt nebuni românii ăștia!”, volumul franțuzoaicei Christine Colonna-Césari îndrăgostite de România ( 24 Decembrie 2020 )

  „Sunt nebuni românii ăștia!”! Este percepția admirativă a scriitoarei franțuzoaice Christine Colonna-Césari, care a ajuns să îndrăgească atât de mult România, încât a părăsit Parisul pentru a se stabili definitiv la București.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2