Date companie
 
 
 
 

11 copii din Huși, răniți într-un accident rutier

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, sofer, dosar, elevi, copii, profesor, ebrietate, penal, autoutilitara, husi
 

Imprudență cu consecințe grave, la Huși!11 elevi de liceu au fost răniți într-un accident, în timp ce se întorceau de la un picnic. Copiii erau înghesuiți într-o autoutilitară, la volanul căreia se afla tot un elev, și care s-a răsturnat. În dreapta șoferului minor se afla un profesor în stare de ebrietate.

AMBIANȚĂ "Copiii erau înșirati pe iarbă, la stâlpul asta aici. Foarte speriați, plângeau, sunau acasă la părinți. Au avut mare, mare noroc!"

Elevii s-au dus cu profesorul lor la iarba verde și, la întoarcere, au pornit pe jos spre casă. Pe drum, au trecut pe lângă cabana familiei unuia dintre elevi. Adolescentul de 17 ani a văzut acolo mașina părinților săi și s-a decis să o ia, ca să ajungă mai repede în Huși. S-a urcat la volan, profesorul s-a așezat pe scaunul din dreapta, iar ceilalți copiii s-au urcat pe platforma mașinii. La coborârea pe un deal, pe un drum accidentat, vehiculul s-a răsturnat, iar copii au fost aruncați la pământ.

EMAD WASSOUF, director medical, Spitalul Municipal Huși "Doi dintre ei aveau răni mai grave. O fata de 16 ani, cu o fractură de bazin, și un copil cu traumatism craniocerebral, fractură de piramidă nazală și contuzii la coloana lombară."

VOX "Copiii, dacă au plecat pe jos, pe jos trebuiau să se întoarcă sau, eventual, cu un mijloc de transport autorizat."

MIHAELA STRAUB, purtător de cuvânt, I.P.J. Vaslui "În cauză a fost întocmit dosar penal și se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă."

Adolescentul care a condus vehiculul riscă până la doi de închisoare sau amendă, în funcție de numărul de zile de spitalizare ale persoanelor rănite. El nu poate fi cercetat și pentru conducere fără permis, deoarece drumul pe care s-a produs accidentul nu este unul public. Inspectoratul Școlar Vaslui a demarat o anchetă. Deocamdată, profesorul care îi însoțea pe elevi a fost suspendat din funcția de diriginte.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2