Date companie
 
 
 
 

12 polițiști din Tulcea și Constanța au fost reținuți în urma unor percheziții

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fier vechi, perchezitii, port
 

12 polițiști din Tulcea și Constanța au fost reținuți în urma unor percheziții pe platforma portuară. Ei sunt acuzați că au favorizat de mai multe ori furturi masive de fier vechi, cereale și îngrășăminte, pentru care cereau hoților taxe de protecție.

AMBIANȚĂ "-Ce implicare aveți? -Niciuna. Abuzuri, dom le, abuzuri (...) Ne-a reținut abuziv de azi dimineață."

Potrivit procurorilor, furturile erau taxate de polițiști, în funcție de cantitatea sustrasă, cu sume cuprinse între 150 și 700 de lei.

TEODOR NIȚĂ, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța: "Furau extrem de inteligent: unii aveau la dispoziție sigilii de resigilare a trapelor vagoanelor din care scoteau marfa, puse la dispoziție de un lucrător de poliție."

Procurorii spun că polițiștii primiseră de la infractori telefoane și cartele, pentru a comunica mai ușor.

TEODOR NIȚĂ, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța: "S-au întâmplat situații ca unul dintre aceștia să fie extrem de supãrat, cã a primit numai 100 de lei si a amenintat, printr-o convorbire telefonicã, seful unei substructuri de hoti, cã îl va împusca în cap, urmând ca astfel sã lase locul liber pentru altã grupare care nu triseazã."

Polițiștii au fost filați timp de patru luni de SRI si Directia Generală de Informatii si Protectie Interna. Perchezițiile au fost efectuate de echipe ale Direcției Generale Anticorupție și ofițeri de la IPJ Constanța.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2