Date companie
 
 
 
 

16 muncitori disponibilizați au intrat în greva foamei, la combintul chimic din Bacău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, salarii, angajati, greva, foamei, combinat, amurco
 

Protest extrem în Bacău! 16 muncitori disponibilizați au intrat în greva foamei, pentru că nu și-au mai primit salariile compensatorii de patru luni. Ei își cer drepturile cuvenite prin lege.

AMBIANTA "- Ce veți face? Veți sta sub cerul liber? - Altceva nu avem de făcut. Spuneți dumneavoastră ce să facem?! - Și dacă la noapte plouă? - Ce să facem? Așa stăm!"

Oamenii au lucrat la Combinatul Chimic Amurco din Bacău, care și-a oprit activitatea pe 27 februarie, după un an de zile în care a funcționat sporadic. Într-o primă fază, 800 de lucrători au fost nevoiți să plece acasă.

VOX "Am achitat datoriile pe care le-am avut față de firmă, prin obligațiile pe care le-am avut ca salariați, acum trebuie să primim și drepturile de rigoare. Asta însemnând salarii compensatorii, și unii, dintre colegii mei, salariile restante."

A doua tranșă de concedieri a venit luna trecută, când au fost disponibilizați aproximativ 300 dintre cei 420 de angajați care mai rămăseseră.

VOX "- Au rămas cam în jur de 120 de persoane, majoritatea șefi. - Ați luat legătura cu ei? - Prin vânzarea fierului vechi care se taie le dă cam un milion pe săptămână. Am înțeles că au ajuns la nivelul lunii aprilie terminat, cu muncitorii."

Nu este pentru prima dată când disponibilizații de la combinatul chimic Amurco au făcut greva foamei. Un protest similar a avut loc și la sfârșitul lunii mai.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații unei benzinării din Alba, anchetați pentru furt de combustibil ( 17 Iunie 2021 )

  Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Plan drastic de restructurare, la Tarom ( 21 Februarie 2021 )

  Restructurare drastică, la Tarom! Compania are pe masă un plan de restructurare prin care numărul de salariați ar trebui să scadă cu 700 de angajati din cei 1.500 și asta până la sfârșitul verii. Se estimează că proiectul...

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2