Date companie
 
 
 
 

165 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, oprea, craciun, romana, botosani, onoare, Jandarmerie, plutonier
 

Jandarmeria Română împlinește, astăzi, 165 de ani! Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, i-a felicitat pe jandarmi încă de joi, pentru modul în care și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu și i-a asigurat, în continuare, de întregul sprijin. Întâlnirea festivă a a avut loc chiar la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei.
 
GABRIEL OPREA, ministrul Afacerilor Interne ”Preluarea recentă de către România a președinției Forței de Jandarmerie Europene, precum și prezența activă în cadrul unor organisme ce reunesc instituții similare, sunt un reper al bunei cooperări demonstrate în cadrul misiunilor desfășurate sub egida O.S.C.E., N.A.T.O. și a Uniunii Europene. În actualul context regional, România are avantajul unei structuri militarizate eficiente.”

În cadrul ceremoniei, Gabriel Oprea a înmanat distincția “Jandarmul de onoare al anului” plutonierului adjutant Ioan Cristian Crăciun din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani. Pe parcursul anului 2014, jandarmul a constatat peste 70 de infracțiuni cu autori identificați, a aplicat 230 de contravenții, cu un cuantum al amenzilor de aproximativ 50.000 lei și a confiscat țigări de contrabandă cu un prejudiciu calculat de aproximativ 9.000 lei. Mai mult, jandarmul din Botoșani a reușit prinderea unui infractor periculos, dat în urmărire generală.

COSTIN ROTARU, reporter ”La 3 aprilie 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei, a semnat "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi", actul de înființare a jandarmeriei în țara noastră. Astfel, se consfințea apariția în spațiul militar românesc a jandarmeriei, armă organizată și pregătită să intervină atunci când rânduielile stabilite prin lege erau tulburate.”

Printre misiunile principale ale jandarmilor se numără asigurarea și restabilirea ordinii publice, transportul și paza valorilor și materialelor periculoase. De asemenea, jandarmii păzesc și apără obiectivele de importanță deosebită.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2