Date companie
 
 
 
 

18 persoane în vârstă, din județul Buzău, escrocate prin telefon

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bani, plangeri, buzau, escroci, infractori, dosare, rutiere, penale, telefon, metoda, evenimente, ruda
 

Inventivitatea infractorilor nu cunoaște limite! O dovedește din plin ceea ce s-a întâmplat în județul Buzău, acolo unde mai mulți escroci își alegeau drept ținte persoane cu vârsta de peste 50 de ani, le telefonau, dându-se drept copii ai acestora, și, după ce le spuneau că se află într-un mare impas, le rugau să vireze în anumite conturi sume importante de bani. Răufăcătorii au reușit să păcălească deja 18 buzoieni, prin această metodă. O familie din municipiul Buzău a rămas fără 4.000 de lei, după ce a primit un astfel de telefon.

VOX  "M-am trezit cu soția plângând la mine: "Costele, scoală, că Sorin a lovit un copil cu mașina și este pe moarte. A vorbit cu mine adineuri și mi-a zis că-i trebuie o sumă de bani. Nouă mii de lei!"."

Tatăl a căzut imediat în cursă și i-a trimis necunoscutului toți banii pe care îi avea în bancă.

VOX "Când am ieșit afarã din bancă, m-a sunat. "Tată ai făcut ceva?" Și atunci am zis: "Dar nu este vocea ta, că vocea ta este altfel. Nu, eu sunt, dar, de frică, de emoție, de necazul care este pe mine, sunt un pic cam răgușit.". Și atunci am auzit o voce mai schimbată și mi-am dat seama că nu este băiatul și m-am dus în bancă! Și când m-am dus, banii i-au trimis."

FLORINA CRUCIANU, purtător de cuvânt, I.P.J. Buzău "Au fost înregistrate 18 dosare penale, privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin metoda rudei implicate într-un eveniment rutier."

Victimele au vârste cuprinse între 50 și 87 de ani, iar valoarea totală a prejudiciului depășește 80.000 de lei. Până acum, nu a fost prins niciun escroc. Există, însă, un cerc de suspecți, printre care și mai mulți pușcăriași. Aceștia se folosesc de complici aflați în libertate, pentru a pune mâna pe bani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2