Date companie
 
 
 
 

19.000 de joburi, oferite la Bursa Locurilor de Muncă organizată în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : joburi, bucuresti, invatamant, liceu, tineri, bursa, munca, superior, somer, locuri, absolventi
 

Situație paradoxală, la Bursa locurilor de muncă organizată în Capitală! Agenții economici au constatat cu surprindere că absolvenții de liceu au pretenții salariale mai mari decât absolvenții instituțiilor de învățământ superior. Dacă tinerii fără bacalaureat pretind salarii de peste 1.500 de lei, licențiații se mulțumesc și cu mai puțin, doar să aibă un loc de muncă.

AMBIANȚĂ "Hai să întrebăm la doamna aia în albastru! Hai în partea aia! Hai că tre' să găsim ceva. Mai stăm o juma' de oră și plecăm."

Doamna Chira este hotărâtă să accepte orice ofertă pentru a nu-și mai vedea fiica șomeră.

VOX "O țin până-i găsesc de serviciu, ce să-i fac. E mare. Păi, vă gândiți, la 20 de ani e mare, toate sunt scumpe. Eu de unde să mai iau?"

VOX "Am absolvit cursuri de programare, IT, de service. Le-am absolvit în liceu și acum îmi caut de muncă."

VOX "10 - 15 milioane. Asta-i suma care ți se oferă acum, la început."

VOX  "Eu am terminat facultatea de Educație fizică și sport și încerc să mă axez pe altceva, că nu mi-am găsit. Casier, vânzător, orice!"

Cele mai multe locuri de muncă se adresează absolvenților fără studii superioare. În industria textilă, sunt libere, în prezent, peste 3000 de slujbe.

LIVIA CRISTESCU, inspector resurse umane "La mine nu s-a oprit nimeni. Nimeni nu vrea să facă croitorie, în ziua de azi. Tineretul caută altceva, acuma."

Rata de ocupare a locurilor de muncă, la ultima ediție a târgului de joburi, a fost de 12,79%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi restricții impuse în București, după intrarea în scenariul roșu ( 19 Octombrie 2020 )

  Noi restricții pentru bucureșteni! Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență al a hotărât, în urma reuniunii de astăzi, suspendarea mai multor activități. Astfel, începând de la miezul nopții, va intra...

 • Lucrul la distanță, normalitate și în România ( 12 Octombrie 2020 )

  Munca de acasă, la ordinea zilei! 80% dintre companii sunt de părere că munca la distanță este noua normă pe piața muncii, potrivit unui sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers. Iar peste 53% dintre companii au creat și au implementat o politică în acest sens. 

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Munca de acasă, preferată de români în pandemie ( 4 Septembrie 2020 )

  Munca de acasă, în topul preferințelor românilor! Potrivit datelor comunicate platforma de recrutare online BestJobs, în luna august, au fost înregistrate peste 100.000 de căutări de locuri de muncă pe Internet...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2