Date companie
 
 
 
 

19.000 de joburi, oferite la Bursa Locurilor de Muncă organizată în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : joburi, bucuresti, invatamant, liceu, tineri, bursa, munca, superior, somer, locuri, absolventi
 

Situație paradoxală, la Bursa locurilor de muncă organizată în Capitală! Agenții economici au constatat cu surprindere că absolvenții de liceu au pretenții salariale mai mari decât absolvenții instituțiilor de învățământ superior. Dacă tinerii fără bacalaureat pretind salarii de peste 1.500 de lei, licențiații se mulțumesc și cu mai puțin, doar să aibă un loc de muncă.

AMBIANȚĂ "Hai să întrebăm la doamna aia în albastru! Hai în partea aia! Hai că tre' să găsim ceva. Mai stăm o juma' de oră și plecăm."

Doamna Chira este hotărâtă să accepte orice ofertă pentru a nu-și mai vedea fiica șomeră.

VOX "O țin până-i găsesc de serviciu, ce să-i fac. E mare. Păi, vă gândiți, la 20 de ani e mare, toate sunt scumpe. Eu de unde să mai iau?"

VOX "Am absolvit cursuri de programare, IT, de service. Le-am absolvit în liceu și acum îmi caut de muncă."

VOX "10 - 15 milioane. Asta-i suma care ți se oferă acum, la început."

VOX  "Eu am terminat facultatea de Educație fizică și sport și încerc să mă axez pe altceva, că nu mi-am găsit. Casier, vânzător, orice!"

Cele mai multe locuri de muncă se adresează absolvenților fără studii superioare. În industria textilă, sunt libere, în prezent, peste 3000 de slujbe.

LIVIA CRISTESCU, inspector resurse umane "La mine nu s-a oprit nimeni. Nimeni nu vrea să facă croitorie, în ziua de azi. Tineretul caută altceva, acuma."

Rata de ocupare a locurilor de muncă, la ultima ediție a târgului de joburi, a fost de 12,79%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tineri recuperați de la munte ( 30 Iulie 2021 )

  Doi tineri, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în siguranță în orașul Codlea. Potrivit Salvamont Brașov, persoanele rătăcite au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în Măgura Codlei, zona Piatra Albă. 

 • Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate ( 5 Iulie 2021 )

  Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.

 • Șofer agresat în trafic, în București ( 21 Iunie 2021 )

  Grav incident în trafic, în Capitală! Doi tineri au blocat o mașină și au distrus-o, chiar în mijlocul străzii. Agresorii, un bărbat și o femeie, lovesc automobilul cu picioarele și cu o crosă...

 • Festivitate de absolvire a elevilor de-a VIII-a, la Liceul Teoretic Național din București ( 12 Iunie 2021 )

  Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...

 • Percheziție la sediul unui radio pirat, în București ( 12 Iunie 2021 )

  Intervenție în forță a mascaților, la sediul unui post de radio pirat din București! Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 au efectuat o percheziție domiciliară...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2