Date companie
 
 
 
 

19 turiști, care participau la un tur al Europei pe bicicletã, au fost atacati de romi, în județul Sălaj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, romi, salaj, furat, bagaje, straini, biciclisti
 

Turiști străini, atacați de romi, în România! 19 turiști, care fãceau turul Europei pe bicicletã, au fost atacați de un grup de romi, în localitatea Surduc, din județul Sãlaj. Turiștii plecaserã cu bicicletele din Baia Mare și se îndreptau spre Cluj Napoca, când au fost atacați de un grup de aproximativ zece romi. Un canadian în vârstã de 67 de ani a fost lovit cu o cãrãmidã în brațul stâng și a suferit o fracturã.

MONICA COSTIN, director de îngrijiri, S.C.J.U. Cluj "S-a constatat cã are o fracturã de antebraț, s-a imobilizat aceastã fracturã, nu a necesitat spitalizare."

prin telefon: TINCUȚA DUMUȚA, purtător de cuvânt, I.P.J. Sãlaj "Au fost atacate doar câteva persoane, de cãtre câțiva copii de etnie romã. Toți sunt minori. La apelul 112 s-a deplasat colegul meu de la postul de Poliție, unde a gãsit un turist care a relatat cã a fost atacat cu pietre de copii, însã nu a spus cã ar fi agresat sau mâna i-ar fi ruptã."

În timpul nopții, turiștii au fost cazați la un hotel din Cluj Napoca.

SONIA CHELEMEN, reprezentant hotel "Au plecat azi dimineațã, la ora 8, dupã micul dejun, spre Târgu Mureș. Vorbeau de rãu, pentru cã - oricât te-ai strãdui sã-i faci sã se simtã bine - un singur incident care nu e de trecut cu vederea distruge tot. Discutau ceva de BBC, vor sã anunțe pe cei de-acolo."

Turiștii atacați spun că romii îi așteptau în drum, înarmați cu pietre și cărămizi, și i-au atacat pentru a le fura bagajele. Un membru al grupului de bicicliști, Rick Price, spune că atacuri similare, asupra unui alt grup de bicicliști din care făcea parte, au mai avut loc și înainte. Grupul de 19 cetățeni străini participă la un tur al Europei pe bicliclete. Ei au plecat din Sankt Petersburg în 16 august și intenționează să ajungă la Istanbul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2