Date companie
 
 
 
 

2.000 de lei lunar, pentru disponibilizații de la combinatul Oltchim Rm. Vâlcea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bani, contract, oltchim, stat, sectie, privatizare, polonezi, disponibilizati, actiuni, colectiv, chirie, pcc, vosganian
 

2.000 de lei pe lună, timp de doi ani! Atât va primi fiecare disponibilizat de la combinatul Oltchim Rm. Vâlcea. Este vorba de peste o mie de angajați ai unității economice vâlcene, care vor pleca acasã în perioada urmãtoare. Anunțul a fost fãcut de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care susține că zece investitori sunt interesați de privatizarea combinatului. În timp ce investitorii se calcă în picioare ca să preia Oltchimul, o mie de angajați ai combinatului chimic așteaptã cu înfrigurare deciziile de concediere. Ca să evite convulsiile sociale, guvernanții le promit viitorilor șomeri că nu vor fi lăsați fără venituri.

VARUJAN VOSGANIAN, ministrul Economiei "Toți cei disponibilizați vor beneficia, în fiecare lunã, de o sumã cuprinsã între 1.800 și 2.000 de lei, Deci, fiecare persoanã disponibilizatã va beneficia de ajutorul de șomaj și de venitul de compensare. Ei vor putea, de asemenea, sã participe și la masa credalã și sã obținã și salariile compensatorii!"

Contractul colectiv de muncã prevede acordare a 6, pânã la 18 plãți compensatorii, angajaților disponibilizați. Prin reducerea cheltuielilor, în principal cele cu salariile, statul vrea sã facã Oltchimul mai ușor de privatizat. Zece companii s-au arãtat interesate de preluarea combinatului de la Râmnicu Vâlcea, dintre ele douã sunt din România, spune ministrul Economiei. O ofertã neobișnuitã a venit și de la polonezii de la PCC, companie care deține aproape 33% din Oltchim. Aceștia vor sã închirieze secțiile rãmase în picioare.

prin telefon: GHEORGHE PIPEREA, administrator judiciar Oltchim "PCC face o ofertã de a lua cu chirie de la Oltchim o secție, aceea care produce polioli!"

Polonezii de la PCC susțin cã îi intereseazã și o preluare integralã a combinatului și cã vor veni cu o ofertã. În toamna anului trecut, compania poloneză a oferit aproape trei milioane de euro, pentru acțiunile deținute de stat la Oltchim și pentru datoriile pe care combinatul de la Râmnicu Vâlcea le avea cãtre Electrica și A.V.A.S. Datoriile Oltchim se ridicã la aproape 800 de milioane de euro. 273 de milioane de euro datoreazã combinatul doar cãtre Electrica și A.V.A.S..« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2