Date companie
 
 
 
 

20 de cutremure, in 24 de ore

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, cutremure
 

Serie alarmanta de cutremure, in România, chiar din prima zi a noului an. Seismografele au inregistrat nu mai putin de 20 de miscari telurice, in doar 24 de ore. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 4,4, pe scara Richter, iar adâncimea maxima a fost de 11 kilometri.

prin telefon: GHEORGHE MARMUREANU, director onorific, I.N.F.P. "E ceva, daca vreti, absolut normal, dar aparatura noastra este de vina pentru ca este foarte sensibila."

Cutremurul cu magnitudine de 4,4 a avut epicentrul la 20 de kilometri de orasul Târgu Jiu, la o adâncime de 6 kilometri.

Startul "seismic" a fost dat însa în Vrancea, unde primul cutremur a avut o magnitudine de 2,9 pe scara Richter. Specialisii anunta ca tot anul vom avea parte de cutremure mici.

prin telefon: GHEORGHE MARMUREANU, director onorific, I.N.F.P. "Cutremure vor fi! Dar nu vor fi cutremure cu magnitudinea de peste 7, asta este important. Un cutremur de 6 poate fi oricând, dar cutremurele de 6 nu sunt periculoase pentru România."

Profesorul Marmureanu a precizat in mai multe randuri ca primul cutremur catastrofal, cu intensitate de peste 7 grade pe scara Richter, va veni numai dupa anul 2040.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Raport GRECO: ”România, slabă în lupta anticorupție” ( 9 Iulie 2019 )

  România a făcut foarte puține progrese în adoptarea de măsuri pentru a preveni corupția în rândul parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor și pentru a răspunde la îngrijorările legate de controversata sa reformă...

 • ”România reciclează”, o campanie de succes ( 18 Mai 2019 )

  Peste 50 de tone de aparatură electronică și electrocasnică veche și baterii uzate au fost predate pentru reciclare, în prima lună a celei de a treia ediții a campaniei "România Reciclează". Încurajați de sloganul "DEEEgeaba...

 • Rețea internațională care se ocupa cu activități ilegale în pescuit, destructurată ( 14 Mai 2019 )

  150 de percheziții au fost desfășurate simultan în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria! Vizat a fost un grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării de pește impropriu consumului.

 • Avertisment de la Comisia Europeană, pentru România ( 16 Aprilie 2019 )

  Avertisment din partea Comisiei Europene! România trebuie să revină pe calea reformelor și să lupte împotriva corupției. Este declarația comisarului european pentru Justiție, Vera Jourova, făcută în Parlamentul European de la Strasbourg.

 • România, cea mai amenințată țară de virusul informatic Scranos ( 16 Aprilie 2019 )

  România, cea mai afectată țară din lume de amenințarea informatică a momentului! Este vorba de Scranos, un virus care sustrage toate parolele și informațiile bancare ale victimelor și le compromite activitatea pe rețelele...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2