Date companie
 
 
 
 

20 de cutremure, in 24 de ore

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, cutremure
 

Serie alarmanta de cutremure, in România, chiar din prima zi a noului an. Seismografele au inregistrat nu mai putin de 20 de miscari telurice, in doar 24 de ore. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 4,4, pe scara Richter, iar adâncimea maxima a fost de 11 kilometri.

prin telefon: GHEORGHE MARMUREANU, director onorific, I.N.F.P. "E ceva, daca vreti, absolut normal, dar aparatura noastra este de vina pentru ca este foarte sensibila."

Cutremurul cu magnitudine de 4,4 a avut epicentrul la 20 de kilometri de orasul Târgu Jiu, la o adâncime de 6 kilometri.

Startul "seismic" a fost dat însa în Vrancea, unde primul cutremur a avut o magnitudine de 2,9 pe scara Richter. Specialisii anunta ca tot anul vom avea parte de cutremure mici.

prin telefon: GHEORGHE MARMUREANU, director onorific, I.N.F.P. "Cutremure vor fi! Dar nu vor fi cutremure cu magnitudinea de peste 7, asta este important. Un cutremur de 6 poate fi oricând, dar cutremurele de 6 nu sunt periculoase pentru România."

Profesorul Marmureanu a precizat in mai multe randuri ca primul cutremur catastrofal, cu intensitate de peste 7 grade pe scara Richter, va veni numai dupa anul 2040.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2