Date companie
 
 
 
 

2000 de refugiați, așteptați în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : asistenta, migranti
 

România a făcut recent o ofertă de a găzdui aproape două mii de refugiați aflați acum în Grecia și Italia. Afirmația a fost făcută de ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, la un post de televiziune. Acesta a precizat că avem deja pe teritoriul nostru aproximativ 700 de refugiați și că țara noastră participă masiv la operațiunile din Marea Mediterană pentru oprirea afluxului de refugiați și salvarea celor care se încumetă la asemenea acțiuni. La nivelul UE, prin instituția Frontex, și prin operațiunile din Marea Mediterană, România a fost unul dintre contributorii cei mai importanți, a mai precizat ministrul de externe. Întrebat cum participă România la lupta împotriva grupării Stat Islamic, el a spus că este în lucru o inițiativă privind trimiterea de către România a 50 de jandarmi și polițiști pentru pregătirea forțelor de securitate irakiene în lupta împotriva Daesh. De asemenea, țara noastră și-a asumat obligația de a contribui cu 800.000 de euro la coaliția luptei împotriva terorismului. Pe lângă această contribuție, care se va întinde pe o perioadă de patru ani, câte 200.000 pe an, mai avem și o contribuție de 340.000 de euro, care este destinată în primul rând celor din Siria, oamenilor care suferă. Declarațiile ministrului au fost facute cu o zi inaintea Zilei mondiale pentru asistență umanitară. România rămâne o susținătoare a principiilor care stau la baza asistenței umanitare. In aces sens, țara noastră a alocat în acest an 5,3 milioane de euro pentru sprijinirea populației afectate de războiul civil din Siria.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter

"În total, în perioada 2014-2017, țara noastră a acordat asistență umanitară în valoare de peste 11 milioane de euro unui număr de 12 state aflate în situații de criză. Este vorba despre conflictele din Siria și Irak, violențele din estul Ucrainei, uraganul Matthew din Haiti, cutremurul din Nepal, inundațiile din Serbia și Bosnia-Herțegovina sau epidemia virusului Ebola."

Data de 19 august a fost aleasă Ziua mondială pentru asistență umanitară, pentru a comemora atacul terorist din 2003 asupra sediului misiunii de asistență a ONU din Bagdad, soldat cu moartea a 22 de persoane. Printre victime s-a numărat Sergio Vieira de Mello, Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU pentru Irak. Alți 100 de oameni au fost răniți. Conform ONU, începând cu luna ianuarie 2017, numărul persoanelor care au nevoie de ajutor umanitar a crescut cu 12,5 milioane de persoane, ajungând la un total de 141,1 milioane de persoane în 37 de țări. Bugetul estimat necesar pentru acoperirea nevoilor minime de asistență umanitară în 2017 este în acest moment de 23,5 miliarde de dolari, fiind finanțat până în prezent în proporție de 26%.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Un șofer a abandonat microbuzul cu migranți rămas în pană ( 9 Septembrie 2020 )

    Migranți abandonați pe Autostrada Vestului, dupa ce mașina în care se aflau a rămas în pană. Agenții de la Rutieră sunt cei care i-au descoperit. Ei au observat un microbuz plin cu pasageri, oprit pe banda de urgență, și...

  • Plângere penală împotriva D.S.P. București ( 26 Mai 2020 )

    Tensiuni între Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, din cauza situației de la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente - Berceni. Direcția Generală...

  • O nouă rută pentru migranți ( 1 Martie 2020 )

    O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais.

  • Bărbatul care și-a ucis soția, în spitalul din Piatra Neamț, suspectat că a premeditat crima ( 11 Ianuarie 2020 )

    Bărbatul care și-a ucis, vineri, soția, director de îngrijiri medicale la Spitalul din Piatra Neamț, nu a putut fi audiat, din cauza stării psihice precare, după ce a conștientizat fapta comisă. Procurorii iau, însă, în calcul premeditarea...

  • Migranți ilegali, ascunși într-un camion cu struguri ( 27 Septembrie 2019 )

    Camion plin cu struguri și migranți, depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu! Polițiștii de frontieră au descoperit în camion 24 de cetățeni irakieni și doi cetățeni sirieni, care intenționau să intre ilegal în România.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2