Date companie
 
 
 
 

2018: România, țara din UE cu cel mai mare risc de sărăcie al angajaților

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : saracie, eurostat
 

România este statul din Uniunea Europeană cu cel mai înalt risc de sărăcie! Conform statisticilor Eurostat, România rămâne statul cu cel mai înalt risc de sărăcie pentru persoanele ocupate din Uniunea Europeană. Documentul arată că deși a făcut progrese în reducerea riscului de sărăcie, țara noastră nu a reușit să se încadreze în media europeană care este de 9,5%.

PRIN TELEFON: CRISTIAN PÂRVAN, secretar general AOAR

"Să consumăm produsele inteligente, nu să luăm la București tramvaie din import, când noi avem producători interni cu licență și facem cele mai moderne tramvaie din Europa. Niște cheltuieli cum sunt energie, gaze și așa mai departe, cresc tot timpul că se spune că trebuie să ne aliniem la prețurile europene, în schimb ceea ce lucrăm noi... lucrăm la ce ne dau alții."

Datele Eurostat mai arată că în ultimul deceniu ponderea persoanelor care au un loc de muncă dar sunt expuse riscului de sărăcie a crescut în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, însă statele care au înregistrat cele mai mari scăderi sunt Grecia, Letonia și România.

TORA APETRII, reporter
"În cazul României, riscul de sărăcie la persoanele care au un loc de muncă a scăzut de la 17,7% în 2008 până la 15,3% în 2018. La nivelul Uniunii Europene se constantă o tendință opusă, în condițiile în care riscul de sărăcie la persoanele care au un loc de muncă a crescut de la 8,6% în 2008 până la 9,5% în 2018."

Repartiția pe sexe arată că bărbații ocupați au un risc mai mare de sărăcie decât femeile ocupate. Potrivit Eurostat, în România riscul a fost în 2018 mult mai mare, 17,9% în cazul bărbaților, respectiv 11,4% în cazul femeilor.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • România ocupă ultimul loc în U.E. la cheltuielile cu sănătatea, arată datele Eurostat ( 2 Decembrie 2020 )

    România, codașa Uniunii Europene, în ceea ce privește cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor! Țara noastră a alocat în anul 2018 doar 580 de euro pe cap de locuitor, pentru sănătate, situându-se pe...

  • România, fruntașă la exportul de viori ( 15 Decembrie 2019 )

    România, cel mai mare exportator de viori al Uniunii Europene, în țări din afara bătrânului continent! Potrivit datelor Eurostat, anul trecut, țara noastră a exportat 14.000 de viori către state din afara Uniunii Europene.

  • Românii, campioni la cheltuielile cu mancarea și băutura ( 9 Decembrie 2019 )

    Românii nu se uită la bani când vine vorba de mâncare și băutură. Potrivit datelor publicate de Eurostat, românii cheltuie cel mai mult din Uniunea Europeană pentru hrana. Cel mai ridicat procent din cheltuielile totale de consum...

  • Românii citesc tot mai puțin, arată datele centralizate de Eurostat ( 25 Noiembrie 2019 )

    Românii citesc din ce în ce mai puțin! Cel puțin, așa rezultă din ultimul studiu Eurostat privind preocuparea pentru citit a românilor, dar și a altor popoare din Uniunea Europeană. La târgul de carte Gaudeamus, care...

  • Pespective de angajare, după încheierea studiilor ( 20 Noiembrie 2019 )

    Găsirea unui loc de muncă în România, după terminarea studiilor, depinde de regiune. Astfel, în țara noastră, se observă o împărțire. Una în care tinerii au perspective de angajare, iar cealaltă în care doar jumătate dintre cei...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2