Date companie
 
 
 
 

25 mai, termenul până la care puteți dona 2% din impozitul pe venit

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozit, ordonanta, venit, organizatii, formular, nonprofit, donatie
 

25 mai, ultima zi în care puteți dona 2% din impozitul pe venitul realizat în 2017! Sumele redirecționate vor fi folosite pentru finanțarea activităților organizațiilor non profit. După ce, la începutul anului, unele administrații fiscale au anunțat că formularele 230 nu mai pot fi depuse de către organizațiile non-guvernamentale, ci doar de către cei care donează, Ministerul de Finanțe a anunțat recent că entitățile beneficiare pot depune documentul în numele contribuabilului.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Ca și în anii precedenți, tot ce trebuie să faceți este să completați, până pe 25 mai, formularul 230 și să îl trimiteți către ANAF. În cazul în care nu donați cei 2% către organizațiile non-guvernamentale, banii nu vor intra în buzunarul dumneavoastră, ci vor rămâne tot pe mâna statului."

Ministerul de Finanțe a precizat că ANAF va notifica contribuabilii privind exercitarea opțiunii prin formularul 230 primit, "astfel încât aceștia să cunoască faptul că se dă curs cererii de direcționare a cotei de 2%". Într-un termen de 30 de zile, persoana fizică va putea anunța administrația fiscală dacă sunt greșeli cu privire la opțiunea exercitată. La finalul lunii martie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care s-a majorat de la 2% la 3,5% cota din impozit ce poate fi alocata anumitor ONG-uri. Mai exact, este vorba despre entitățile nonprofit și unitățile de cult care sunt furnizori de servicii sociale, acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2