Date companie
 
 
 
 

27 de persoane, reținute în dosarul fraudei de 50 de milioane de euro

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : firme, trafic, frauda, dosar, senator, general, spaga, DNA, procuror, persoane, nicolae, parchetul, influenta, avocat, retinute, administratori, badalau
 

27 de persoane au fost reținute în dosarul fraudei de 50 de milioane de euro și corupție la nivel înalt. Printre acestea se aflã procurorul Angela Nicolae, de la Parchetul General, dar și fiul acesteia, avocatul Daniel Nicolae. În acest caz este urmãrit penal și senatorul Niculae Bãdãlãu. Procurorul Angela Nicolae și fiul ei sunt acuzați de trafic de influențã și complicitate la trafic de influențã în formã continuatã. Potrivit reprezentanților D.N.A., procurorul de la Parchetul General a primit mitã între 2.000 și 5.000 de lei, de la afaceriștii cercetați pentru evaziune fiscalã, în schimbul promisiunii cã îi va scãpa de dosare. Intermediarul șpăgilor era chiar fiul magistratului. Printre persoanele reținute în cel mai mare dosar de evaziune fiscalã anchetat de DNA se numãrã mai mulți administratori de firme.

VOX "Clientul meu este proprietarul depozitelor Scorpion din judetul Ilfov, din Sindrilita. El nu a facut altceva , decat a inchiriat spatii comerciale unor firme ale caror administratori se afla alaturi de el la declaratii. I s a retinut complicitate la evaziune si aderare la grup infractional."

Anchetat în dosar este și senatorul Nicolae Bãdãlãu. El este acuzat, printre altele, cã a intervenit la A.P.I.A., în favoarea unor evazioniști. În schimb, a primit produse alimentare, pentru evenimentele organizate în restaurantul sãu din Bolintin.

NICULAE BÃDÃLÃU, senator PSD "- Acuzatiile sunt ca am rugat-o pe dna prefect sa primeasca un om de afaceri in audienta si pe directorul de la A.P.I.A. l-am rugat sa primeasca un om! - Vorbim de trafic de influenta? - Trafic de influenta, daca poate fi numit asa, da! - Care sunt oamenii de afaceri? - Nu pot sa va dau numele complet, dar unul dintre eie este implicat intr-un dosar de coruptie! - Acele persoane, care v-au rugat, au spus si cu ce probleme dorea sa vorbească cu prefectul? - Nu, a fost telefonic. M-a rugat sa intervin si eu să o sun pe doamna prefect... Nici acum nu stiu ce au discutat! - Vi s-au promis bani? - Cineva promite pentru un telefon nume de bani? Exclus asta! - In ce relatii sunteti cu afaceristii? - Cred ca i-am vazut de 3 ori in 4 ani! - In ce context? - Intalniri intamplatoare pe strada!"

Senatorul Bãdãlãu a mai avut probleme cu legea. În 2009, a fost reclamat de A.N.I. pentru spãlare de bani și un prejudiciu de 500.000 de euro dintr-o afacere cu terenuri. Bãdãlãu e cunoscut și pentru faptul cã, în anii `80, a fost condamnat la un an de închisoare, pe motiv cã furase 4 saci cu grâu. A beneficiat, însã, de o grațiere colectivã dispusă de Nicolae Ceaușescu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2