Date companie
 
 
 
 

29 de zile în arest pentru mai mulți vameși și polițiști de frontieră

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : curtea de apel, decizie, descinderi, acuzati de luare de mita, vamesi si politisti de frontiera, mandate de arestare preventiva
 

15 dintre cei 45 de vameși și polițiști de frontieră, ridicati in urma descinderilor de marti si retinuti pentru 24 de ore, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aceasta este decizia Curtii de Apel, care vizează 3 ofițeri, 8 agenți și 4 patru lucrători vamali, inclusiv șefi de tură de la Vama Naidăș, acuzati de luare de mită. Decizia nu este definitivă, asa că poate fi atacată cu recurs. Primul lot de inculpați din vestul tarii a sosit la Curtea de Apel dis-de-dimineață. Magistrații au hotarat să amâne, insa, începerea ședinței până la ora 9.

MARIA SLAVUICA - avocat: "Sunt o serie de dialoguri din înregistrãrile audio și în unele dosare sunt unele planșe foto."

AMBIANȚĂ: "-Ați putut să vedeți probele? -Absolut nimic. Dimineatã la opt. Da, atât. -În ordonantele de retinere...-Nu știm nimic, nu știm nimic."

TEOFIL TRAGURIN - avocat: "Toatã lumea se aștepta la așa ceva! Nu a fost ceva în premieră, ca și la Suceava, la Siret! Am fost siguri că urmeazã zona asta!"

Nu toate persoanele duse la audieri au rezistat emoțional. Una dintre polițistele de frontieră a leșinat.

asistent salvare: "O doamnă de la Oravita, care am înteles cã este cercetatã penal, a avut o stare de leșin! O stare de lipotimie pe stare emoțională!"

Audierile-maraton de marți au vizat 170 de oameni, ridicați de la vămile Naidăș, Stamora Moravița și Deta-Cruceni. Ei sunt suspectați, printre altele, de luare de mită pentru a tolera traficul de țigări si alcool și constituire de grup infracțional organizat. Președintele Traian Băsescu a declarat că liderii de sindicat trebuie să spună ceea ce știu despre corupția din vămi, pentru că sunt mai informați decât el. În replică, liderul Sed Lex, Vasile Marica, susține că i-a spus în trecut șefului statului că sunt instituþii în care se dau bani pentru a accede în funcții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Descinderi la evazioniști ( 8 Octombrie 2020 )

  Descinderi ale polițiștilor din Capitală în București și în mai multe județe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul achizițiilor intracomunitare. Au fost efectuate percheziții în județele Ilfov, Călărași, Mehedinți, Buzău, Dolj, Ialomița și Sibiu.

 • Desemnarea lui Ludovic Orban în funcția de premier, neconstituțională ( 24 Februarie 2020 )

  O nouă lovitură de teatru pe scena politică! Curtea Constituțională a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis.

 • Decizie în Justiție, care interzice vânarea a patru specii de păsări ( 25 Octombrie 2019 )

  O nouă premieră în justiție! Patru specii de păsări migratoare, ciocârlia de câmp, sturzul viilor, rată cu capul negru și rată sunătoare, nu mai pot fi vânate. Curtea de Apel Brașov a admis o acțiune introdusă de Asociația Alianța...

 • Daune morale, pentru pasagerul unui taxi implicat într-un accident ( 23 Iulie 2019 )

  Decizie inedită a judecătorilor! ! O firmă de asigurare trebuie să plătească despăgubiri materiale de 2.100 lei și daune morale de 60.000 de lei unei tinere care a fost victima unui accident rutier în timp ce se afla într-un taxi.

 • Instanța Judecătoriei Slatina a decis că Sorina poate pleca ÎN S.U.A. ( 18 Iulie 2019 )

  Sorina poate pleca în Statele Unite ale Americii, la părinții adoptivi. Este decizia instanței Judecătoriei Slatina, care a respins, astfel, cererea de ordonanță președințială formulată de procurorul general interimar...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2