Date companie
 
 
 
 

300 de angajați Oltchim au protestat față de executarea silită

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : angajati, protest, oltchim, executor, judecatoresc
 

Peste 300 de angajați ai combinatelor Arpechim și Oltchim au ieșit, vineri, în stradă, la Pitești, pentru a protesta față de hotărârea de scoatere la licitație a utilajelor de la Oltchim, în vederea stingerii unei datorii de șapte milioane de euro. Îmbrâncelile provocate de sosirea executorului judecătoresc au fost aplanate de jandarmi, care au permis omului legii să intre în unitatea economică, pentru a încheia procesul verbal.

AMBIANȚĂ "- Du-te, du-te de-aici! N-auzi? - Nu mai țipați, ca să pot să mă fac auzită. - Da' tu crezi că pot să se controleze oamenii ăștia, când știu că n-au ce duce la copii acasă? Cum să mai tacă oamenii ăștia?"

VOX "Dacă se taie la fier vechi aceste instalații, Oltchimul este și el mort. Rămânem până mâine și mai vin colegi, dacă e cazul!"

EMILIA MATEESCU, executor judecătoresc "- Câte persoane au anunțat că participă la licitație? - Niciuna! - Nu există nicio ofertă."

Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Cornel Cernev, s-a alăturat și el protestului.

CORNEL CERNEV, lider, Sindicatul Liber Oltchim "Noi așteptăm o ordonanță de anulare a licitației. Am făcut demersuri, la judecătoria Vâlcea."

Premierul Victor Ponta dă vina pe fosta conducere Oltchim, pentru situația în care se zbate combinatul.

VICTOR PONTA, premierul României "Domnul Daniel Morar are plângeri făcute pentru toate actele întocmite de vechea conducere Oltchim. Să-l întrebați de ce a garantat domnul Roibu 10 milioane cu 40 de milioane. Oltchimul e devalizat de ani de zile."

Fostul director general al combinatului are însă o explicație.

CONSTANTIN ROIBU, fost director general, Oltchim "În condițiile în care societatea e pe pierdere și în condițiile în care ai capitalurile proprii pozitive, acestea sunt condițiile. Astăzi, se discută de o finanțare de 0,5 milioane de euro cu garanție de 14 milioane de euro, în spate, deci, de 29 de ori valoarea împrumutului."

Licitația destinată vânzării utilajelor Oltchim va fi reprogramată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Victime ale reprimării manifestației din 10 august 2018, ignorate total de anchetatori ( 5 Martie 2021 )

  Clasarea dosarului privind intervenția în forță a jandarmilor, la protestul Diasporei din 10 august 2018, a iscat un val de revoltă în rândul celor care au participat la manifestație sau au susținut mișcarea de stradă.

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Plan drastic de restructurare, la Tarom ( 21 Februarie 2021 )

  Restructurare drastică, la Tarom! Compania are pe masă un plan de restructurare prin care numărul de salariați ar trebui să scadă cu 700 de angajati din cei 1.500 și asta până la sfârșitul verii. Se estimează că proiectul...

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2