Date companie
 
 
 
 

37 de persoane, acuzate cã înmatriculau cu acte false mașini de lux

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : hoti, masini, acte, perchezitii, false, persoane, lux, audiate
 

37 dintre cele peste 50 de persoane audiate în dosarul hoților de mașini sunt acuzate că înmatriculau cu acte false autoturisme de lux. In urma perchezițiilor de miercuri din Capitală și din județele Ilfov, Constanța, Giurgiu și Suceava, politistii au găsit in locuințele unor suspecți o pungă cu 700 de milioane de lei vechi și bani ascunși în congelator. Oamenii legii caută în continuare zeci de membri ai rețelei care se ocupau de înmatricularea cu acte false a masinilor scumpe, furate din străinătate. Automobilele, aduse din Spania și Italia, erau apoi vândute în România.Printre suspecți se numără și fostul fotbalist de la Dinamo Cristi Munteanu, care a fost dus la audieri cu o dubă de jandarmi, direct de la Constanța.

CRISTINA RADU, procuror, Parchetul Capitalei "Este învinuit pentru săvârșirea infractiunii de tăinuire. A primit un autoturism și l-a folosit, desi cunoștea cã provine din producerea unei infracțiuni."

Printre cei care trebuie să dea explicații anchetatorilor se numără și doi agenți de la Poliția Capitalei, un angajat de la Serviciul Inmatriculări și Permise Auto, unul de la Registrul Auto Român, dar și un jandarm.

SARMIZIA FETCU, purtător de cuvânt, D.G.A. "Anumiti lucrãtori din cadrul MAI si functionari RAR sunt implicati în fapte ilicite privind înmatricularea unor autoturisme închiriate din strãinãtate si aduse pe tertoriu României unde, prin aceastã înmatriculare frauduloasã, s-a permis vânzarea acestora ca bunuri de drept."

Direcția Generală Anticorupție și Parchetul Capitalei i-au urmărit pe membrii grupării mai mult de șase luni, timp în care oameni ai legii s-au infiltrat în rețeaua de hoți și de intermediari. Printre acuzațiile aduse în acest dosar se numără darea și luarea de mită, traficul de influență, favorizarea infractorului sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2