Date companie
 
 
 
 

4 medalii pentru România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : olimpiada, matematica, fete
 

Două medalii de aur, una de argint și alta de bronz reprezintă performanța remarcabilă obținută de elevele românce la Minsk. Ministerul Educației anunță că România a ocupat astfel locul 3 în clasamentul pe medalii. Cele patru olimpice învață la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. Simona Diaconu este la a patra participare la această competiție, fiind medaliată de fiecare dată cu aur.

SIMONA DIACONU, olimpică: "A fost un concurs de 2 zile, în fiecare zi câte 3 probleme. În funcție de rezultatele acumulate s-a făcut un clasament și s-au luat medaliile. (...) Trebuie să reții anumite teoreme, dar trebuie să ai și gândire efectivă."

Ioana Teodorescu este elevă în clasa a X-a și a fost pentru prima dată când a participat la o competiție la nivel european. A trecut probele cu brio, și a fost medaliată cu aur.

IOANA TEODORESCU, olimpică: "Am încercat să fac totul cât de bine am putut și asta mi-a ieșit. (...) Munca este foarte importantă, dar și ambiția. Trebuie să-ți dorești, altfel nu poți să muncești atât."

Marina Ivan a cucerit medalia de argint, iar cu un an în urmă a obținut bronzul.

MARINA IVAN, olimpică: "Trebuie să fii suficient de matur să faci față unei presiuni internaționale. Să știi că, pe lângă medalie și rezultat, important este să-ți faci și prieteni. Și am reușit."

Echipa României a fost însoțit de profesorii coordonatori Csapó Hajnalka și Mihai Bălună.

MIHAI BĂLUNĂ, profesor coordonator: "Avem o tradiție importantă în a obține rezultate bune. Fetele au fost serioase, iar rezultatele așteptate."

Edițiile precedente au avut loc în Marea Britanie, Luxemburg și Turcia. Elevii români au obținut de fiecare dată câte 4 medalii: o medalie de aur și trei de argint, în 2012, o medalie de aur, două de argint și una de bronz, în 2013 și două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, în 2014 și 2015.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2