Date companie
 
 
 
 

40 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cutremur, risc, cladiri, martie, seismic, 1977
 

Aniversare tristă în România! Se împlinesc 40 de ani de la seismul devastator din 1977. A avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter și a durat circa 56 de secunde. Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Vrancea, cea mai activă zonă seismică din țară, la o adâncime de circa 100 km, iar unda de șoc a fost resimțită în toată regiunea balcanică. Mișcarea telurică a făcut aproximativ 1.570 de victime, dintre care circa 1.400 numai în București. La nivelul întregii țări au fost înregistrați peste 11.300 de răniți. Aproximativ 35.000 de locuințe s-au prăbușit, dar majoritatea pagubelor materiale s-au înregistrat la București. Potrivit seismologilor, un cutremur similar celui produs în 1977 ar afecta 65% din populația României. La patru decenii de la catastrofa care a lovit România, în București, capitala sud-europeană considerată cea mai vulnerabilă la cutremure, există 350 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. Dintre acestea, peste 170 reprezintă un pericol public întrucât prezintă un risc iminent de prăbușire, iar alte 330 de imobile sunt încadrate în clasa a II-a de risc seismic, potrivit listei imobilelor expertizate tehnic. Din datele centralizate de Ministerului Dezvoltării, în România sunt aproximativ 600 de clădiri, respectiv peste 10.570 de apartamente încadrate în clasa I de risc seismic. De asemenea, circa 30% din spitalele din România funcționează în clădiri cu risc seismic I sau II.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

  Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

 • România: seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter ( 31 Ianuarie 2020 )

  Țara noastră s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri în zona seismică Vrancea la o adâncime estimată la 121 km, la ora 3:26. Mișcarea Telurică s-a simțit destul de puternic și în București. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

 • România eficientă, proiect pentru reducerea consumului de energie ( 21 Noiembrie 2019 )

  Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.

 • Eveniment ”Art Nouveau”, la Oradea ( 16 Iunie 2019 )

  Eveniment cultural spectaculos, în acest weekend, în centrul Oradiei! Sub sloganul "Celebrează o zi, admiră o viață!", a avut loc evenimentul dedicat sărbătoririi patrimoniului Art Nouveau al orașului, aflat la a doua ediție.

 • Peste o treime din populația României, expusă riscului de sărăcie ( 13 Noiembrie 2018 )

  România și Grecia, cel mai mic declin din Uniunea Europeană al persoanelor cu risc de sărăcie în urma transferurilor sociale. Ajutorul de șomaj primit de la stat sau ajutorul pentru locuință au condus la reducerea riscului de sărăcie în Grecia cu 16 la sută și România cu 17 la sută, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică. Gradul în care transferurile sociale reduc numărul persoanelor cu risc de sărăcie variază în rândul statelor din Uniunea Europeană.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2