Date companie
 
 
 
 

40 de spitale bucureștene au început vaccinarea pacienților

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, bucuresti, vaccinare, pacienti, centru, drivethru
 

În 40 de spitale bucureștene a început, astăzi, vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului, atât în spitalizarea continuă, cât și în cea de o zi. Potrivit directorului D.S.P. București, Oana Nicolescu, unitățile sanitare și-au exprimat opțiunea cu privire la tipul de vaccin pe care îl administrează. Între timp, campania de vaccinare continuă, fie cu programare pe platformă, fie în cadrul maratoanelor de vaccinare, fie în centrele drive-thru. De luni, bucureștenii care vor să se vaccineze au la dispoziție un nou centru de acest tip, amenajat în parcarea unui mall din Sectorul 6, o zonă extrem de frecventată. Cetățenii veniți la cumpărături sau cei care tranzitează zona pot să se vaccineze rapid cu serul Pfizer BioNTech, autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Centrul are patru fluxuri de vaccinare, cu personal asigurat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

CLAUDIA DOBROMIR, medic “Suntem foarte bine organizați, avem experiența unui centru de vaccinare deschis în urmă cu trei luni unde au fost vaccinați peste 45.000 de oameni, bucureșteni în principal. Îi așteptăm cu toată experiența noastră, cu prceperea și bucuria de a face acest gest, de a veni la vaccinare.”

În București sunt deschise, deja, trei centre de vaccinare de tip drive-thru. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, în Capitală sunt în pregătire pentru deschidere alte 4 astfel de centre. În țară sunt funcțonale centre de vaccinare drive-thru în mai multe orașe, printre care Deva, Timișoara, Arad, Oradea, Galați, Focșani, Sibiu și Cluj-Napoca.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • Criză de sânge, la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași ( 8 Iulie 2021 )

  Situație disperată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Este criză de sânge, iar zilnic doi pacienți află că nu pot fi operați. Oamenii sunt nevoiți să aștepte zile întregi pentru a fi operați, iar medicii...

 • Centru de vaccinare drive-thru, pe Transalpina ( 6 Iulie 2021 )

  Turism și vaccinare! Prefectura Vâlcea a anunțat deschiderea unui centru de vaccinare drive-thru, pe Transalpina, în Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 metri, cel mai înalt punct al șoselei.

 • Centrul Timișoarei va deveni pietonal, în weekend ( 6 Iulie 2021 )

  După București, străzile din centrul unui alt mare oraș din România devin pietonale, în weekend! Centrul Timișoarei va fi închis pentru mașini, iar pe carosabil vor fi organizate activități pentru locuitorii urbei...

 • Un nou centru mobil de vaccinare ( 2 Iulie 2021 )

  Un nou centru mobil de vaccinare s-a deschis astăzi în Sectorul 6 al Capitalei, la Piața Veteranilor! Membrii comunității se pot vaccina doar prezentând cartea de identitate. Serurile folosite sunt Pfizer și Johnson&Johnson. Aici se pot vaccina și persoanele care și-au făcut prima doză în altă parte și doresc să facă rapelul mai aproape de casă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2