Date companie
 
 
 
 

40 de universitati europene au fost prezente la Targul World Education University Fair, organizat în Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, oferte, elevi, taxe, strainatate, targ, studii, education, universitati, world, university, fair
 

Ofertă universitară europeană, la dispoziția tinerilor români! Circa 3.000 de tineri au trecut pragul celui mai mare târg de consultanțã educaționalã din România, World Education University Fair, organizat în weekend, în Capitalã. Peste 40 de universitãți din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Spania, dar și din alte țări occidentale, au fost reprezentate la târg, cu oferte, care mai de care mai atractive. Unele universități i-au ademenit pe tineri cu programe de studii care pot fi plãtite în rate, chiar și dupã absolvire.

AMBIANTA "– Bunã ziua! Cu ce te pot ajuta? - Mã numesc Andrei și mã intereseazã sã studiez relațiile publice la universitatea dumneavoastrã. - Licențã sau master? - Licențã!"

Andrei are 18 ani și este elev în ultimul an, la Colegiul Național "Elena Cuza". El este doar unul dintre sutele de tineri care vor pleca, anul viitor, la studii, în străinătate. Mai exact, băiatul va studia la o universitate din nordul Angliei, care i-a făcut o ofertă de nerefuzat.

VOX "Este o posibilitate mai mare acolo. Sunt universitati care sunt recunoscute pe un plan mai mare decat cele din Romania. Nu cred ca ma voi intoarce in tara prea curand."

COSTAS DIMITRIADIS, reprezentant, Universitatea Sunderland "Pânã acum suntem foarte bucuroși sã avem studenți români. Avem destul de mulți. E o comunitate de aproape 150 de români."

ANA MARIA PAPP, organizator "Domeniile preferate de studentii romani, reamintim specializarile de drept, afaceri internationale, relatii internationale, studii europene, arhitectura, design interior."

Târgul educațional se aflã deja la a 10-a ediție. Numai în acest weekend, aproape 3.000 de tineri au primit ofertele unor universitãți din Vestul Europei. Taxele de studii variazã, de la aproximativ 1.000 de euro, în Olanda, pânã la 40.000 de euro, în Elveția. Spre deosebire de instituțiile de învățământ superior din România, multe universitãți occidentale oferã posibilitãți de angajare și acceptã plata studiilor chiar și dupã absolvire.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2