Date companie
 
 
 
 

400 de studenți evacuați după o alarmă falsă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Septembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : studenti, alarma
 

Alarmă la un cămin studențesc din Timișoara. Peste 400 de tineri, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie, au fost evacuați după un apel de incendiu la 112. Cineva a anunțat că mansarda clădirii ar fi luat foc, iar zeci de pompieri au ajuns imediat la fața locului. Alarma s-a dovedit însă...falsa!

VOX: "Cel mai probabil a luat foc o cameră la etajul patru în căminul doi și ca măsură de protecție a trebuit evacuat întregul cămin. Ce vi s-a spus? Că trebuie să bată cât mai repede la uși să evacueze cât mai repede, să lase tot și să meargă la o distanță cât mai sigură."

Echipele de intervenție i-au evacuat pe cei peste 400 de studenți.

VOX: "Am fost la etajul patru, nu am simțit nimic. Ne-au spus să ieșim și am ieșit afară."

După ce au intrat în cămin, pompierii și-au dat seama că de fapt, fumul venea de la un foc controlat, dintr-o gospodărie vecină.

VOX ISU: "Ne-am deplasat cu șase autospeciale, o ambulanță. Ajunși la locul intervenției, am constatat că era un anunț eronat."

După câteva zeci de minute, tinerii s-au întors în siguranță în camerele de camin.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Decizia limitării gratuităților studenților la tren, aspru criticată ( 9 Februarie 2021 )

  Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.

 • Studenții au nevoie de feedback la rezultatele activităților academice ( 30 Aprilie 2020 )

  Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...

 • Studenții ieșeni vor publicarea tezelor de doctorat, pentru eliminarea plagiatului ( 22 Februarie 2020 )

  Studenții ieșeni cer Ministerului Educației publicarea tuturor tezelor de doctorat și pedepse pentru sustragerea, distrugerea sau comercializarea acestora. Reprezentanții Ligii Studenților din Iași susțin că acest...

 • Teodorovici vrea să oblige studenții să lucreze în țară, după facultate ( 22 Iulie 2019 )

  Eugen Teodorovici vrea să oblige studenții să lucreze câțiva ani în țară, după facultate! Ministrul Finanțelor a declarat în cadrul unei emisiuni TV, că statul investește foarte mult în studenți, iar la finalul studiilor, majoritatea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2