Date companie
 
 
 
 

5 milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Ianuarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, Raluca Turcan
 

Pensiile românilor vor fi recalculate! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni.

RALUCA TURCAN, ministrul Muncii și Protecției Sociale

"Recalcularea pensiilor înseamnă că vor fi înlăturate situații când la pregătire egală, contribuție egală, muncă egală, pensiile sunt considerabil diferite, iar recalcularea pensiilor pe fond este o măsură de reformă profundă în sistemul public, care aduce echitate pentru milioane de oameni."

Ministrul Muncii susține că procesul de recalculare al pensiilor românilor ar fi trebuit să înceapă în luna octombrie a anului 2019. Ultima procedură de recalculare a avut loc în perioada 2005–2010 și a cuprins aproximativ un milion de dosare.

RALUCA TURCAN, ministrul Muncii și Protecției Sociale

"Recalcularea se va face în baza unei noi legi care va înlocui legea 127/2019 și va conține o formulă care va folosi indicatorii incluși în aceste dosare reevaluate și incluse în sistemul electronic al Casei Naționale de Pensii."

Raluca Turcan a mai precizat că discuțiile pentru noua lege a pensiilor vor începe în cel mult o lună. Până atunci, pensiile se plătesc și se calculează în baza legii existente, aceasta urmând a fi prorogată după apariția celei noi. În ceea ce privește pensiile speciale, Ministrul Muncii a subliniat că în prezent, autoritățile încearcă să identifice o formulă juridică ce poate asigura principiul contributivității.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Raluca Turcan a cerut să fie amendată ( 31 Martie 2021 )

  Raluca Turcan anunță că a cerut să fie amendată, după ce a apărut în mai multe imagini fără mască, alături de alte persoane. "A fost o neatenție pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, scrie Turcan pe Facebook. 

 • Inechitatea pensiilor speciale, din nou în discuție ( 16 Februarie 2021 )

  În România sunt, în prezent, 9.500 de beneficiari de pensii speciale, pensia medie fiind, în acest caz, de aproximativ 9.600 de lei pe lună. Și asta în contextul în care există aproximativ 2,7 milioane de pensionari...

 • Ministrul Muncii anunță demararea operațiunii de recalculare a pensiilor ( 2 Februarie 2021 )

  Toate dosarele de pensie vor fi revizuite, în baza unor informații care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora. Este anunțul făcut, astăzi, de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea a precizat că operațiunea...

 • Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională ( 13 Ianuarie 2021 )

  Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională! Judecătorii Curții Constituționale a României au respins obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea rectificării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie. 

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2