Date companie
 
 
 
 

50 de ani de eforturi, in slujba salvarii de vieti omenesti

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mures, inima, medicul, radu, deac, chirurg, cardiolog, transplant, pensionat
 

Artizanul primului transplant de inimă din România s-a pensionat. După 50 de ani de carieră, la cel mai înalt nivel, medicul Radu Deac, de la Tîrgu-Mureș, este considerat cel mai important chirurg cardiolog al ultimelor două decenii.

AMBIANTÃ (în vizitã la pacienti): "- Totul e în regulã?- Da pânã acum da..."

Profesorul doctor Radu Deac a împlinit, anul acesta, 70 de ani.

prof. dr. RADU DEAC, chirurg cardiolog "Într-o patologie asa de dificilã, (...) trebuia sã gãsim o metodã radicalã care sã ofere pacientului o nouã viatã. (...) Aceasta era înlocuirea totalã a inimii!"

FORRO ESTERA, asistent-șef Institut "Cel mai important eveniment era trezirea pacientului. (...) Era deconectat de la aparat, iar domnul profesor îl saluta."

Conform legii, după 70 de ani, profesorul Deac poate profesa doar în sistemul privat.

prof. dr. RADU DEAC, chirurg cardiolog, "Efortul de a realiza acest vis, a unei chirurgii cardiace de performantã, (...) a cerut atât de multã pasiune, energie, asa multã dãruire încât nici nu am observat cum a trecut timpul! (...) As putea sã o iau de la început oricând!"

Într-o jumătate de secol de carieră, profesorul a efectuat 10 mii de operații pe cord deschis, 5 mii de intervenții pe cord închis și 35 de transplanturi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2