Date companie
 
 
 
 

5000 de angajați ar putea părăsi, din vară, sistemul bancar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concedieri, banci, sindicalisti
 

Flagelul concedierilor va lovi, în curând, și sistemul bancar! În urma discuțiilor purtate cu patronatele, sindicaliștii anunță că numărul angajaților s-ar putea reduce, din vară, cu 5.000. Și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este de acord cu faptul că sistemul bancar românesc este supradimensionat. Oficialul BNR a declarat că sunt prea multe suscursale, cu prea mulți angajați, în condițiile în care activitatea de creditare a scăzut considerabil. Datele Băncii Centrale arată că, anul trecut, băncile au pierdut 6.467 lei pentru fiecare angajat.

CONSTANTIN PARASCHIV, președinte, F.S.A.B.: "În luna iunie, cu siguranță, vom avea restructurări. Se va vorbi de un număr, noi îl estimăm, în jur de 5000 de salariați. În perioada decembrie 2011 - februarie 2012, circa 300 de oameni au fost restructurați conform prevederilor legale."

Și bancherii vorbesc de reducerea numărului de angajați, dar nu avansează niciun număr.

STEVEN VAN GRONINGEN, președinte bancă: "Într-o perioadă în care activitatea scade, atunci și băncile sunt interesate să crească productivitatea și eficiența și atunci numărul de angajați va scădea. Întrebarea este cum putem să facem asta. (...)Unii, pur și simplu, prin a nu mai angaja, pot reduce numărul de angajați, alții, poate fac outsourcing."

Sunt vizați, în primul rând, angajații din vânzări, în condițiile în care tot mai puțini români se înhamă la un credit. Din 2009 și până în prezent, circa 5.800 de salariați din bănci au fost concediați. Prea puțini, spun analiștii, care le reproșează bancherilor că au transferat costurile mari către clienți prin majorarea comisioanelor la serviciile de bază sau prin introducerea de noi taxe.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2