Date companie
 
 
 
 

51 de locuințe sunt jefuite, zilnic, în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Octombrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : furt, locuinte
 

Amenințări noi, riscuri vechi! Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei, românii au fost obligați, mai mult ca niciodată, să stea acasă, pentru siguranța lor și a celor dragi. Asta nu i-a descurajat însă pe hoți.

ALEXANDRA VLAD, reporter
"Datele Inspectoratului General al Poliției Române arată că au fost făcute peste 9.000 de sesizări pentru infracțiuni de furt din locuințe, în primele șase luni ale acestui an. Asta înseamnă că, în fiecare zi, în România, au fost jefuite 51 de locuințe."

Conform datelor centralizate de Asociației pentru Promovarea Asigurărilor, spargerile nu sunt singurele pericole la care sunt expuse casele românilor. În pofida schimbărilor sociale care au determinat o orientare mai mare către locuință sau poate tocmai din această cauză, s-au produs numeroase incendii, în principal din cauza instalațiilor electrice defecte sau improvizate și a coșurilor de fum defecte sau necurățate.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dintre cele peste 9.100 incendii înregistrate în primele șase luni ale anului, aproape 3.700 s-au produs la locuințe, ceea ce înseamnă o medie de aproape 20 de locuințe pe zi cuprinse de flăcări. De asemenea, 1.040 de locuințe și 629 de anexe gospodărești au fost afectate de inundații, reprezentând o medie de șase locuințe inundate pe zi. Un alt pericol este reprezentat de cutremure. În prima jumătate a anului s-au înregistrat 159 de seisme cu magnitudini cuprinse între 2 și 5,2 grade pe scara Richter, ceea ce înseamnă aproape un cutremur pe zi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2