Date companie
 
 
 
 

59 de arestari, la Vama Siret

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vama, preventiv, arestati, lucratori, siret, grup, infractional
 

59 de lucrători de la Vama Siret au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, pentru luare și dare de mită și pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Potrivit anchetatorilor, Vama Siret devenise o „întreprindere de făcut bani”. Pentru a trece frontiera cu 30 de cartușe de țigări, o persoană oferea lucrătorului vamal aproximativ 150 de lei, iar polițistului, 50 de lei. Astfel, sumele primite de polițiștii care lucrau pe o tură variau între 7.000 și 25.000 de lei, în condițiile în care într-o tură lucrau aproximativ 10 persoane.

VALENTIN STROICI, prieten vameș "Practic , toatã vama era o vamã de spãgari sustin cei de la DNA. Logodnica nu venea acasã cu banii pe care sã nu-i poatã justifica?-Nu. -Pãi si atunci de ce au ridicat-o? -Nu stiu, pãi dacã nu stiu, nu cunosc. Asta e, am angajat un apãrãtor si el stie mai bine ce s-a întâmplat în dosar."

La punctul de trecere al frontierei de la Siret, au fost aduși, vineri, zece polițiști de frontieră din sectoarele Brodina și Vicov, pentru înlocuirea temporară a polițiștilor cercetați de DNA.

VOX "Avem colegi veniti, dar sunt planificati pe alte sensuri."

ILIE POROCH SERIȚAN, I.J.P.F. Suceava "Au fost suplimentati un numãr de zece polititisti de frontierã, în special de la sectoarele Vicov si Brodina, astfel încât securizarea frontierei sã nu fie afectatã."

VOX "-De cât timp asteptati ? -Cam de o orã. -E mult, e putin? -E normal."

VOX "Azi e normal, asa a fost mereu."

După finalizarea anchetei DNA, conducerea I.J.P.F. Suceava va dispune măsurile care se impun împotriva celor vinovați, iar sancțiunile pot merge până la demitere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2