Date companie
 
 
 
 

5G, tehnologia viitorului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Iunie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : internet, studiu, tehnologie, 5g, coface
 

Tehnologia 5G schimbă radical internetul mobil. A cincea generație de conectivitate a internetului mobil promite viteze mult mai mari de încărcare și descărcare, acoperire mai largă și conexiuni mult mai stabile. 1G a permis interacțiunea utilizatorilor, 2G a facilitat schimbul de mesaje, 3G a oferit acces la date și internet, iar 4G a mărit viteza tututror acestor componente. Spectaculoasa tehnologie vine cu posibilități mult peste ce a existat până acum. În primul rând, asigură gestionarea a mii de conexiuni simultan, de la telefoane mobile până la camere video și semafoare smart. Implementarea tehnologiei 5G în România reprezintă o oportunitate de creștere și inovare atât pentru producătorii de infrastructură electronică, cât și pentru producătorii de electronice și electrocasnice.

COSMINA STOIAN, reporter ”Tehnologia 5G va determina schimbări ample în infrastructura rețelelor de telecomunicații, aducând nivelul de conectivitate wireless la un nivel de până 100 de ori mai bun decât cel 4G, se arată într-un studiu publicat de grupul Coface. Acest aspect va facilita reducerea costurilor, un consum de energie mai scăzut, precum și aplicabilități industriale, care vor dispune de un schimb de informații în timp real.”

În România, se urmărește transpunerea la nivel național a prevederilor legislative din Codul European al Comunicațiilor Electronice, prin asigurarea de disponibilități coordonate ale spectrului de frecvențe radio până în 2020. Aceste schimbări vor avea efecte considerabile atât asupra structurii pieței de comunicații, cât și a obiceiurilor de consum ale utilizatorilor. Potrivit studiului Coface, tehnologia 5G aduce beneficii, creând noi modele de afaceri, atât în domeniul comunicațiilor, cât și în alte sectoare de activitate, dar, în același timp, și diverse temeri legate de confidențialitatea datelor personale, securitatea aparatelor și costurile dispozitivelor conectate la internet. În plus, vor mai trece câțiva ani până ce aplicațiile tehnologice vor permite ca rețelele 5G să intre în uz. Asociația GSM preconizează că doar 14% din totalul conexiunilor vor fi alimentate prin tehnologia 5G, până în 2025.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2