Date companie
 
 
 
 

65 de oameni au ajuns să locuiască în stradă, în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, primaria, bucuresti, scoala, copii, case, oameni, evacuati, sector, adaposturi, adulti
 

Trăiesc de două săptămâni sub cerul liber! În această situație sunt 65 de bucureșteni, între care 20 de copii, care au fost evacuați dintr-un imobil din Sectorul 3 al Capitalei. Ei stau în corturi primite de la mai multe organizații neguvernamentale.

VOX "- Când ați fost evacuați? - Pe 15 septembrie, când copiii trebuia să meargă la școală."

Chiar dacă au ajuns să trăiască în stradă, unii adulți merg în continuare la serviciu, iar copiii se duc la școală. Aceștia își fac temele în cort.

VOX "Le dau medicamentele, le dau ghiozdanele și îi duc la școală. De răceală, au răcit. Trei frățiori sunt. Nu mai au așa multe schimburi, toate sunt duse. Când au venit ne-au luat și lucrurile și hăinuțele și nu mai avem nimic. "

Oamenii locuiau în case care le-au fost repartizate în anii '90 de întreprinderile la care lucrau. Contractele cu proprietarul au expirat 2007, dar, pentru că nu aveau unde să se ducă, chiriașii au continuat sa locuiască acolo, fără forme legale.

VOX" În '97, mi s-a dat casa de la întreprindere, de la sticlărie. Am mers să o cumpăr, iar la vreo șase luni am aflat că e în litigiu casa. Am mers la spațiul locativ. Mi-a spus în felul următor: ”Mergeți acasă doamnă!”."

Primăria Sectorului 3 le-a oferit și o soluție! Să meargă în diferite adăposturi sociale. Oamenii preferă, însă, să îndure frigul în stradă, decât să fie despărțiți de familiile lor.

VOX "Alternativă ne-au dat, în sensul să ducem copiii separat, soțiile separat. Nu suntem în lagăr!"

VOX "Noi nu putem să stăm separat. Sunt căsătorită de la 16 ani cu soțul meu. Nu cred că m-aș despărți la vârsta asta, cu șapte copii. Nu pot să-mi părăsesc soțul! Poate, când voi muri și Dumnezeu ne desparte."

50 de organizații nonguvernamentale au solicitat public autorităților locale o audiență în regim de urgență, pentru rezolvarea problemei celor 65 de persoane evacuate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Percheziții într-un dosar de obținere frauduloasă de credite ( 20 Ianuarie 2021 )

  Zeci de percheziții, în București și în cinci județe, într-un dosar de obținere frauduloasă de credite! Polițiștii, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 32 de percheziții domiciliare, în locuințele unor persoane...

 • Stâna de Vale, destinația iubitorilor sporturilor de iarnă ( 19 Ianuarie 2021 )

  Strat gros de zăpadă, atmosferă de basm, aventuri de povestit la-ntoarcerea acasă și relaxare după pofta inimii! De toate acestea au parte turiștii care aleg să-și petreacă vacanța sau weekend-ul în stațiunea...

 • „Profu' online” Cumpănașu susține că face „mentorat și coaching pentru elevi și părinți” pe TikTok ( 5 Ianuarie 2021 )

  Fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2019, Alexandru Cumpănașu, a stârnit un scandal public uriaș, după interacțiunile cu adolescenții pe platforma de socializare TikTok. „Profu.online”, cum se numește...

 • Toți copiii Centrului Național Media, pe lista lui Moș Crăciun ( 21 Decembrie 2020 )

  A fost odată un Moș bun cu barbă, care îi vizita pe copiii cuminți, chiar la Național TV. Pentru că știa că au avut note bune la școală și au ascultat de părinți și de bunici, Moș Crăciun venea cu desaga plină de cadouri...

 • Ajutor pentru copiii orfani ( 15 Decembrie 2020 )

  Moș Crăciun este așteptat de copii și anul acesta, chiar dacă pandemia a restricționat sever călătoriile la distanțe mari. 100 de copii de la un așezământ din Rucăr-Bran i-au scris deja Moșului, pentru a-i transmite ce își doresc să găsească sub brad, de sărbătoarea Nașterii Domnului. Din fericire, în pofida dificultăților, Moș Crăciun va porni la drum și de data aceasta, cu ajutorul mesagerilor săi: mai mulți antreprenori din Sectorul 2 al Capitalei.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2