Date companie
 
 
 
 

65 de oameni au ajuns să locuiască în stradă, în București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, primaria, bucuresti, scoala, copii, case, oameni, evacuati, sector, adaposturi, adulti
 

Trăiesc de două săptămâni sub cerul liber! În această situație sunt 65 de bucureșteni, între care 20 de copii, care au fost evacuați dintr-un imobil din Sectorul 3 al Capitalei. Ei stau în corturi primite de la mai multe organizații neguvernamentale.

VOX "- Când ați fost evacuați? - Pe 15 septembrie, când copiii trebuia să meargă la școală."

Chiar dacă au ajuns să trăiască în stradă, unii adulți merg în continuare la serviciu, iar copiii se duc la școală. Aceștia își fac temele în cort.

VOX "Le dau medicamentele, le dau ghiozdanele și îi duc la școală. De răceală, au răcit. Trei frățiori sunt. Nu mai au așa multe schimburi, toate sunt duse. Când au venit ne-au luat și lucrurile și hăinuțele și nu mai avem nimic. "

Oamenii locuiau în case care le-au fost repartizate în anii '90 de întreprinderile la care lucrau. Contractele cu proprietarul au expirat 2007, dar, pentru că nu aveau unde să se ducă, chiriașii au continuat sa locuiască acolo, fără forme legale.

VOX" În '97, mi s-a dat casa de la întreprindere, de la sticlărie. Am mers să o cumpăr, iar la vreo șase luni am aflat că e în litigiu casa. Am mers la spațiul locativ. Mi-a spus în felul următor: ”Mergeți acasă doamnă!”."

Primăria Sectorului 3 le-a oferit și o soluție! Să meargă în diferite adăposturi sociale. Oamenii preferă, însă, să îndure frigul în stradă, decât să fie despărțiți de familiile lor.

VOX "Alternativă ne-au dat, în sensul să ducem copiii separat, soțiile separat. Nu suntem în lagăr!"

VOX "Noi nu putem să stăm separat. Sunt căsătorită de la 16 ani cu soțul meu. Nu cred că m-aș despărți la vârsta asta, cu șapte copii. Nu pot să-mi părăsesc soțul! Poate, când voi muri și Dumnezeu ne desparte."

50 de organizații nonguvernamentale au solicitat public autorităților locale o audiență în regim de urgență, pentru rezolvarea problemei celor 65 de persoane evacuate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2