Date companie
 
 
 
 

90 la sută dintre casele distruse de puhoaie nu sunt asigurate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, despagubiri, case, viituri, polita, asigurare, distruse
 

Peste 90% dintre casele distruse de viituri nu sunt asigurate! Chiar dacă trăiesc în zone cu risc de inundații, cei mai mulți dintre localnici au refuzat să încheie poliția de asigurare pentru casă, așa că mulți sinistrați nu vor fi despăgubiți.

VOX "- Ați avut asigurarea aia obligatorie de zece euro și care, teoretic, v-ar fi salvat acum după dezastru? - N-am avut, domnule, de ce să am? N-am avut, domnule, de ce să spunem că am avut, când n-am avut! - Dar ați auzit oamenii pe aici, au? - N-am auzit!"

În județul Gorj, numai 7% dintre locuințe sunt asigurate. În județele Dolj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, una din zece case este asigurată. Mulți spun că nu și-au asigurat locuințele din cauza lipsei banilor.

VOX "- De ce nu ați făcut asigurare? - Nu mi-am dat seama și nu am știut nici care-i treaba. - Era scumpă? - Era, și noi n-am avut nici bani, că suntem săraci. Noi muncim cu palmele. Nu avem serviciu, nu avem nimic! "

Dacă și-ar fi făcut asigurare, oamenii ar fi putut spera, acum, la despăgubiri. O casă din chirpici sau lemn poate fi asigurată pentru 10 euro pe an, iar despăgubirea în caz de inundații poate ajunge până la 10.000 de euro. O poliță de asigurare pentru casele din materiale moderne costă 20 de euro pe an, iar despăgubirea în acest caz este dublă, de până la 20.000 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Dovada încheierii RCA se va face cu polița sau contractul, tipărit sau electronic ( 9 Septembrie 2020 )

  Veste bună pentru șoferi! Din 10 septembrie, atunci când sunt opriți de polițiști, în trafic, pentru controlul documentelor, conducătorii auto pot prezenta dovada RCA, atât cu polița de asigurare, cât și prin prezentarea contractului.

 • Polița RCA, acceptată și pe format digital ( 27 August 2020 )

  Adio amenzi pentru lipsa RCA, în original, pe suport de hârtie.Începând de săptămâna viitoare șoferii vor putea prezenta politiștilor, la un eventual control în trafic, "polița de asigurare RCA pe suport hârtie...

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Prețurile RCA vor putea fi comparate pe o platformă online ( 7 Iulie 2020 )

  Șoferii vor putea compara ofertele RCA pe o platformă online oficială, pentru a alege cea mai convenabilă ofertă. Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România a anunțat că platforma va fi disponibilă curând...

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2