Date companie
 
 
 
 

A crescut pretul la aur

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inflatie, a crescut pretul aurului, cotatie istorica, metal galben, 1440 dolari / uncie, argint
 

Prețul aurului a înregistrat marti o cotație nemaintâlnită până acum, de 1.440 de dolari/uncie. Atât metalul galben, cât si argintul sunt cumpărate în mod tradițional în perioade în care investitorii și populația se tem de inflație sau de instabilitate politică. De data aceasta, ambele motoare propulsează prețurile aurului și argintului. În condițiile în care mărfurile agricole și petrolul continuă să se scumpească, injectarea de lichidități generează pericole inflaționiste. Pe de altă parte, riscul unui șoc al ofertei de petrol în condițiile eventualei extinderi a confruntărilor din Libia către Algeria sau, mai ales, către Arabia Saudită, continuă să agite spiritele. Petrolul a reînceput să ocupe un loc central în mințile speculatorilor. Orice semnal de noi conflicte în regiune le-ar da ''o lumină verde cumpărătorilor'', iar prin ricoșeu, aurul și argintul ar avea de câștigat. Doar o eliberare a unor cantități din rezerva strategica a Statelor Unite ar putea calma lucrurile pe termen scurt.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alocațiile de stat pentru copii, majorate de la 1 ianuarie 2020 ( 15 Octombrie 2019 )

  Cresc alocațiile de stat pentru copii, de anul viitor! Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind majorarea anuală a alocației pentru copii cu rata medie anuală a inflației, începând cu data de 1 ianuarie 2020. 

 • Medaliații cu aur și argint la Olimpiada Internațională de Științele Pământului s-au întors acasă ( 5 Septembrie 2019 )

  Aur pentru țara noastră la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului! Lotul olimpic a revenit acasă cu o medalie de aur și trei medalii de argint obținute la a 13-a ediție care a avut loc în Coreea de Sud, în perioada 26 august - 3 septembrie.

 • În mai, inflația a fost 4,1%; cartofii, din nou vedete, cu creștere a prețului de 55% într-o lună ( 12 Iunie 2019 )

  Românii plătesc din ce în ce mai mult pe orice serviciu, dar si pe produse! Prețurile de consum în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018, au crescut cu 4,1%.

 • Creșteri importante de prețuri, la gaze, legume și fructe ( 14 Ianuarie 2019 )

  Anul 2019 a venit cu noi scumpiri pentru români! Rata anuală a inflației a fost în decembrie 2018 de 3,27%. Astfel creșteri importante de prețuri s-au înregistrat la gaze, cu 16,61%, și la legume și fructe, cu 21,5%, dintre care cartofii cu 39,64%, conform datelor Institutului Național de Statistică. Analiștii economici preconizează că preturile produselor vor crește considerabil. De asemnenea, și prețurile serviciilor vor crește.

 • Rata inflației a scăzut ( 11 Decembrie 2018 )

  Rata anuală a inflației a scăzut! Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, reducerea inflației s-a realizat ca urmare a creșterii prețurilor de consum cu 3,4% în luna noiembrie 2018 comparativ cu luna noiembrie 2017.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2