Date companie
 
 
 
 

A început Festivalul Internațional de Film Transilvania

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, film
 

Nouă zile de răsfăț, pentru cinefilii sibieni, după ce, vineri seară, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția 2013. Reducerea bugetului cu 300 de mii de euro, față de anul trecut, s-a făcut simțită pe covorul roșu, acolo unde vedetele nu s-au mai înghesuit ca la edițiile trecute ale festivalului. Directorul artistic, Mihai Chirilov, a explicat însă că TIFF este un festival de filme, nu unul de vedete, și este adresat tuturor iubitorilor celei de-a șaptea arte.

MIHAI CHIRILOV, director artistic, TIFF: "Am văzut oameni care vin la TIFF de la prima ediție, din 2002. Sunt oameni care-și iau concediu ca să vină la TIFF. Fără plată. (...) Anul ăsta, așteptăm aproape 1.000 de invitați din țară și din străinătate."

Pe covorul roșu au pășit, printre alții, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și actorul Dorel Vișan.

EMIL BOC, primar, Cluj-Napoca: "Ce-am aflat de la organizatori este că dacă nu-l vezi la TIFF, filmul acela nu mai ai șansa să-l vezi nicăieri. Nici măcar pe internet."

DOREL VIȘAN, actor: "Ce-om vedea, nu știu, dar, deocamdată, am venit mulți. (...) Am venit să văd un film bun și niște fete frumoase."

La TIFF 2013, sunt așteptați și oaspeți de peste hotare, din Cehia, Uruguay și Brazilia. Evenimentul, al cărui buget este de 1,4 milioane de euro, a debutat cu filmul "Amanții pasageri".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2