Date companie
 
 
 
 

A început pelerinajul la Sf. Cuvioasă Parascheva

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pelerinaj, iasi, sfanta, parascheva
 

A început pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei! Mii de credincioși din toată țara s-au adunat deja la Iași. Racla de argint cu moaștele sfintei a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană și depusă într-un baldachin, în curtea lăcașului de cult. A fost necesară intervenția jandarmilor, pentru că oamenii s-au înghesuit să fie cât mai aproape de moaște. Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, credincioșii se vor perinda prin fața baldachinului, pentru a atinge racla cu relicvele sfinte și pentru a se ruga. Ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă municipiul Iași în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

MIHAI CHIRICĂ, primar Iași "Ați și văzut că au ajuns pelerinii și s-au așezat la coadă. Asigurăm ce este necesar. Am făcut o trecere în revistă și stăm aproape de acest nou eveniment și să iasă așa cum trebuie."

VOX "Pentru sănătate, pentru pace, pentru cei care sunt pe pământ și în ceruri. De fiecare data în fiecare an am venit."

VOX "Este impresionantă jertfa acestor oameni. Fără să știu cât costă această împodobire și cinstirea lor cu flori, care le trimit cu gândul la Rai, atât de frumose sunt!"

Anul acesta, pelerinii se vor putea închina și la moaștele Sfintei Mucenițe Tecla, aduse la Iași de la Mănăstirea Neamț. Credincioșilor care vor sta noaptea la rând le vor fi oferite, de către autorități, dar și de către Mitropolie, ceai cald și pachete cu mâncare.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Sute de polițiști și jandarmi vor fi mobilizați în timpul pelerinajului de la Iași, unde sunt așteptați peste 150.000 de participanți. Pentru pelerini a fost creat un culoar special de acces către Catedrala Mitropolitană."

Pelerinajul se va încheia duminică seara.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2