Date companie
 
 
 
 

A început Postul Crăciunului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : rugaciuni, postul Craciunului, Nasterea Domnului, o luna si jumatate
 

Am intrat in Postul Crăciunului! Pentru urmatoarele șase săptămâni, creștinii se pregatesc de marea sărbătoare a Nașterii Domnului. Urmeaza, așadar, o luna si jumatate de rugaciune si ganduri pentru Mântuitor, așa cum a rânduit Biserica. Sinodul local din Constantinopol din anul 1166 a uniformizat durata acestui post si a decis ca toți creștinii să postească 40 de zile, cu începere de la 15 noiembrie. Până pe data de 24 decembrie, credinciosii isi curăță sufletele și trupurile. Ajunul Craciunului inseamna zi de post mai aspru. Alături de faptele bune si de smerenie, postul reprezintă un mijloc pentru dobândirea virtuților. El este desăvârșit atunci când abținerea de la mâncărurile de dulce este unită cu efortul spre generozitate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Aplicație pentru descărcarea slujbelor religioase, pe telefonul mobil ( 10 Iunie 2014 )

  Biserica, în pas cu tehnologia modernă! Mitropolia Clujului a lansat o aplicație pentru telefoanele mobile, care le permite credincioșilor să asculte slujbele și rugăciunile în orice moment al zilei. Părerile credincioșilor despre aplicația cu pricina sunt împărțite. Aplicatia cu slujbe și rugăciuni pentru telefonul mobil a fost aprobată și binecuvântată de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț.

 • Craciunul, sarbatorit in lumea intreaga ( 25 Decembrie 2010 )

  Creștinii ortodocși și catolici sărbătoresc Nașterea Domnului. Fiecare cultura a sarbatorit in felul sau, de la Bucuresti pana la Roma, dar si de la Betleem, la Beijing, unde Craciunul inseamna febra cumparaturilor.

 • Mesajul presedintelui de Craciun ( 25 Decembrie 2010 )

  Președintele Traian Băsescu a transmis vineri un mesaj românilor cu prilejul Nașterii Domnului. Seful statului le ureaza acestora înțelegere și bucurie alături de cei dragi și să regăsească sensul profund al solidarității, în această perioadă care pune la încercare simțul responsabilității.

 • Sute de credinciosi s-au inchinat la icoana facatoare de minuni ( 9 August 2010 )

  Sute de credinciosi din Vaslui si din imprejurimi s-au adunat la Biserica Sfanta Parascheva, sa se închine la o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Oamenii au asteptat ore întregi, pentru a se putea ruga la icoana adusa de la manastirea Giurgeni, din judetul Neamt.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2