Date companie
 
 
 
 

A început repartizarea elevilor romi la licee

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romi, elevi, licee, repartizare, cervantes
 

A început repartizarea elevilor romi în licee! Elevii romi care au trecut de Evaluarea Națională, și vor să-și continue studiile, au la dispoziție locuri speciale în fiecare din unitățile de învățământ liceal din Capitală. Timp de doua zile, luni 7 iulie și marți 8 iulie, la Colegiul Național ”Miguel Cervantes” din București au loc ședințe publice de repartizare a absolvenților clasei a VIII-a pe locurile speciale destinate minorității rome.

LILIANA TODERIUC, inspector general adj., I.S.M.B. ”Avem 572 de candidați, număr de locuri disponibile sunt 800. Sunt mai mult decât suficiente. Să sperăm că fiecare va opta și va ajunge acolo unde se potrivește mai bine.”

CĂTĂLIN MANEA, secretar general, Partida Romilor  ”Este o politică afirmativă pe care Guvernul României o promovează de 15 ani. Există locuri special acordate pentru romi, atât în licee, cât și în toate facultățile din țară.”

Înscrierea celorlalți elevi se desfășoară până în 9 iulie, după care, în 15 iulie va avea loc repartizarea computerizată a acestora. Din 16 și până în 24 iulie, elevii își vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2