Date companie
 
 
 
 

A început simularea la Evaluarea Națională

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : nationala, romana, limba, simulare, evaluarea
 

Simulare pentru Evaluarea Națională! Elevii din clasele a VIII-a au avut, luni, testarea la Limba și Literatura română. Doina populară și analiza unui fragment dintr-un articol din presă au fost cele două subiecte pe care le-au avut de rezolvat.

ERIC, elev "Cred că astăzi au fost niște subiecte accesibile pentru majoritatea copiilor, nu au fost foarte grele și cred că m-am descurcat destul de bine."

DIANA, elevă "- Care crezi că este rostul simulărilor înainte de Evaluarea Națională? - Pentru a ne putea obișnui cu atmosfera de la examenul propriu-zis și pentru a trage un semnal de alarmă, având în vedere că se apropie. "

Marți se va desfășura simularea la Matematică, iar miercuri va fi testarea la Limba și Literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

SPERANȚA COJOCARU, director, Școala Gimnazială nr. 59 "Simularea examenelor naționale este ca un barometru, atât pentru profesorii care predau la clasele a VIII-a, cât și pentru părinți și elevi. În urma rezultatelor, părinții vor ști precis ce performanțe întregistrează la această oră copiii lor și ce au de făcut în continuare. Profesorii vor ști să apeleze la niște metode remediale, pentru ca în vară să fie rezultate mai bune, iar copiii, știind că mai au trei luni, au de urcat toți sacii în caruță, ca să fie rezultate cât mai bune la vară."

Simulările Evaluării Naționale sunt extrem de importante pentru elevi.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Potrivit Ministerului Educației, scopul simulărilor este să îi obișnuiasca pe elevi cu rigoarea unui examen și să optimizeze rezultatele copiilor. În sălile în care se susțin simulările au fost instalate camere de supraveghere, iar elevii nu pot intra cu manuale, cărți sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor."

Rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. În 2014, la simulările examenelor de Evaluare Națională 48,8% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5, respectiv 66,95% la Limba română și doar 30,4% la Matematică. La simulările de anul trecut au participat 94,7% dintre elevii înscriși.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Volumul „Covid colivia noastră”, lansat la Academia Română ( 10 Septembrie 2020 )

  Eveniment cultural, astăzi, la Academia Română! Personalități din lumea culturală și din mediul academic au participat la lansarea volumului „Covid, colivia noastră”. Volumul „Covid, colivia noastră” a luat naștere...

 • Șefii Poliției Române au explicat de ce s-au întâlnit cu interlopii din clanul Duduianu ( 27 August 2020 )

  „Nu negociem siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii!” a declarat, astăzi, secretarul de stat în M.A.I., Bogdan Despescu, în urma controverselor privind întâlnirea unor șefi din Poliție cu interlopii din clanul Duduianu.

 • Perle, la Evaluarea Națională 2020 ( 27 Iunie 2020 )

  Evaluarea Națională și examenul de bacalaureat sunt, de ani de zile, o sursă inepuizabilă de perle ale elevilor. Iată câteva dintre perle culese de profesorii care au corectat lucrările anul acesta. Un text biografic...

 • Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020, afișate ( 27 Iunie 2020 )

  Au fost publicate rezultatele finale de la Evaluare Națională. Conform datelor obținute în urma reevaluării celor peste 15.000 de contestații, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 76.2%...

 • Primele rezultate la Evaluarea Națională, afișate astăzi ( 22 Iunie 2020 )

  Emoții mari pentru absolvenții de gimnaziu, la început de săptămână. Rezultatele la Evaluarea Națională au fost publicate astăzi, pe site-ul evaluare.edu.ro și la fiecare instituție de învățământ în parte.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2