Date companie
 
 
 
 

A.N.A.F. munceste la planul de amenzi pe evaziune, fixat de Ungureanu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : evaziune, buget, amenzi, ANAF, blejnar, fiscala, ungureanu
 

Strângeti douã miliarde de euro în plus la buget în 60 de zile! Asta le cerea, in 17 februarie, premierul Mihai Rãzvan Ungureanu institutiilor implicate în combaterea evaziunii fiscale. Cu doar o sãptãmânã înainte de expirarea termenului specificat de primul ministru, seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscalã, Sorin Blejnar, spune cã s-au dat amenzi si s-au confiscat mãrfuri în valoare de circa 1,1 miliarde de euro.

SORIN BLEJNAR,presedinte A.N.A.F. "Noi am reusit în aceastã perioadã sã stabilim sume reprezentând confiscãri, reprezentând sume stabilite suplimentar la impozitare, respingeri de rambursare de TVA, mãsuri asiguratorii instituite de 4,9 miliarde de lei, ceea ce reprezintã 0,81% din PIB-ul aferent anului 2012."

În conturile statului au intrat, însã, mai putini bani, deoarece o parte din amenzi sunt contestate si nici mãrfurile confiscate nu au fost toate valorificate. Pânã la expirarea termenului limitã mai este doar o sãptãmânã. Potrivit lui Sorin Blejnar, atingerea tintei impusa de premier nu depinde, insa, numai de Agentia Nationala de Administrare Fiscalã.

SORIN BLEJNAR, presedinte A.N.A.F. "Nu doar A.N.A.F.-ul are competente în ceea ce priveste combaterea evaziunii fiscale. Existã politia, existã parchetele, existã si alte institutii ale statului care sunt implicate în tinerea sub control al acestui fenomen."

Plafonul fixat de Mihai Razvan Ungureanu in ceea ce priveste acest plan de amenzi reprezinta 1,5% din produsul intern brut.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2