Date companie
 
 
 
 

A.N.P.C. recomandă vigilență din partea cumpărătorilor, în perioada reducerilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Ianuarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protectia, consumatorilor, magazin, reduceri
 

Începe perioada reducerilor de iarnă în toate magazinele, iar cumpărătorii trebuie să dea dovadă de vigilență, pentru a nu fi păcăliți. În acest context, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, a transmis o serie de recomandări pentru cumpărători.

MONICA APOSTOL, reporter "Directorul general al A.N.P.C. ne sfătuiește să fim atenți la prețurile articolelor și la reducerile false. Să nu ezităm să solicităm informații suplimentare atunci când avem nelămuriri cu privire la campaniile publicitare făcute în cadrul magazinului, prin afișe sau pliante, sau prin anunțuri pe site. Trebuie să fim atenți și la prețul redus afișat. Acesta trebuie să fie lizibil și fără echivoc, pentru fiecare produs sau grupă de produse identice."

Totodată, în cazul în care oferta este în derulare, consumatorii trebuie să fie informați cu privire la valabilitatea reducerii sau că oferta este valabilă numai „în limita stocului disponibil”. În anii trecuți, comisarii A.N.P.C. au constatat o serie de abateri în această perioadă a reducerilor de iarnă, precum: prezentarea într-o formă ambiguă a promoțiilor, afișe care anunțau reduceri substanțiale, însă la data și ora controlului în unitate nu exista niciun articol cu reducerile menționate, sau afișe cu promoții, fără a fi specificate produsele incluse în campanie. Alte exemple de abateri vizează zona de încălțăminte și textile, unde bulina roșie, care marca produsele cu preț redus, nu avea nicio relevanță, în realitate produsele având reduceri mai mici decât cele afișate de magazin.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2