Date companie
 
 
 
 

A noua ediție a Festivalului de teatru "Măști Europene la...Masca", la final

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : moldova, festival, bucuresti, teatru, masti, masca, europene, actori, carmen, pantomima, satiricus, made
 

Festivalul de teatru, "Măști Europene la...Masca", a tras cortina! Cea de-a noua ediție a festivalului s-a încheiat duminică seara cu două spectacole - "Made In Moldova" și "Carmen" - în interpretarea actorilor Teatrului "Satiricus I.L.Caragiale" din Chișinău. "Made In Moldova" este un spectacol social, cu o temă apărută în timpul guvernării comuniste, la finalul anului 2009, înaintea venirii alianței de dreapta la cârma țării.

ALEXANDRU GRECU, director, Teatrul "Satiricus I.L.Caragiale" Chișinău "El, de fapt, rămâne mai departe foarte actual și, astăzi, mulți îmi zic de ce nu-l scot din repertoriu. Nu-l scot din considerentul că, în primul rând, se vinde bine. Doi, nu s-a schimbat nimic în Moldova. De altfel, ca și în România."

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca "Un spectacol, din câte știu eu, cu teză politică. Ei au probleme serioase, acolo. E un spectacol creat înainte de semnarea acordurilor cu Uniunea Europeană. Cred că este interesant, mai cu seamă că vorbim de trupă tânără a teatrului Satiricus."

COSMIN CREȚU, actor, Teatrul Masca "E un spectacol pe care l-au gândit ca fiind unul protestatar, un punct de vedere al omului de cultură, al omului de spirit, față de o societate extrem de mercantilă, față de o societate care se îndreaptă într-o direcție greșită, față de care, la rândul nostru, ar trebui să avem un soi de empatie, pentru că noi suntem foarte departe de ceea ce se întâmplă acolo."

VOX "A fost minunat, excepțional! Ei, de la Satiricus, într-adevăr, fac operă de artă! Mi-a plăcut enorm!"

La această ediție, festivalul "Măsti Europene la...Masca" a dăruit publicului bucureștean arta scenică a unuia dintre cele mai apreciate teatre moldovenești. De-a lungul timpului, evenimentul a fost marcat de nume ilustre ale teatrului non-verbal contemporan. Referitor la planurile de viitor ale actorilor de la Masca, directorul teatrului, Mihai Mălaimare, spune că este în pregătire spectacolul cu piesa "Hamlet ", ce se dorește a fi un regal de pantomimă, în buna tradiție a instituției culturale din strada Uverturii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2