Date companie
 
 
 
 

A.S.F., ținta criticilor, în scandalul salariilor uriașe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, salarii, financiara, supraveghere, stat, autoritatea, institutii, rusanu
 

Autoritatea de Supraveghere Financiară, criticată de președinte și premier! În vizor sunt salariile angajaților Autorității, mult prea mari, comparativ cu lefurile din alte instituții. Premierul Victor Ponta spune că problema diferențelor salariale uriașe din instituțiile de stat trebuie soluționată.

VICTOR PONTA, premierul României "A.S.F. este sub autoritatea Parlamentului. Însă, la noi, la Guvern și în cadrul instituțiilor guvernamentale, încă avem discrepanțe extrem de mari între cei cu salarii mici și cei cu salarii mult prea mari. Am discutat cu Cîmpeanu, care ar fi soluția. Soluția corectă nu ne lasă C.C.R. să o aplicăm, pentru a doua nu avem suficiente resurse.”

Președintele Autorității, Dan Radu Rușanu, a anunțat că a propus reducerea salariilor angajaților la jumătate, anul acesta. „Salarizarea este în concordanță cu ceea ce am spus atunci când am fost numiți, în 2013, salariile conducerii au fost la jumătate față de salariile fostei conduceri C.S.A. în 2012, iar pentru 2014 vom propune colegilor din Consiliu reducerea salariului cu 50 la sută față de 2013.” a spus șeful Autorității de Supraveghere Financiară. Mai tranșant, președintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri a Autorității de Supraveghere Financiară.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României ”Cer Parlamentului să își ia rolul în serios și să curețe A.S.F., organizând un sistem de desemnare a personalului din A.S.F. care să elimine clientelismul și incompetența. Nu ne putem juca cu o piață de 10 miliarde de euro. A.S.F. e o cloacă, unde și-au găsit loc de parcare toți clienții politici, altfel profund incompetenți și nepregătiți.”

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară consideră inacceptabilă exprimarea președintelui. Aceștia consideră intervenția președintelui ca o defăimare a instituției și o califică drept nepotrivită din partea oricărui reprezentant al oricărei instituții a statului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 • Protest inedit al polițiștilor, începând de luni ( 10 Ianuarie 2021 )

  Nemulțumirile polițiștilor, bucuria șoferilor și pietonilor! De luni, polițiștii nu vor mai da amenzi pentru traversare neregulamentară, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timpul deplasării cu mașina.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2