Date companie
 
 
 
 

A șaptea ediție a "Zilei Porumbului", în județul Bihor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, agricultori, bihor, porumb, diosig, tehnologie, hibrizi
 

O sută de agricultori au participat, vineri, la cea de-a șaptea ediție a "Zilei porumbului", eveniment organizat la ferma agricolă din Diosig, județul Bihor. Cu această ocazie, cultivatorii au văzut care sunt calitățile hibrizilor de porumb, dar și cât de performantă este noua tehnologie în domeniu.

DAN CORBUȚ, organizator "Prezentăm aici cei mai performanți hibrizi de porumb existenți pe piață, în momentul de față, și, în același timp, cele mai performante tehnologii aplicate la cultura porumbului. Față de edițiile anterioare, avem un număr mai mare de hibrizi de porumb în platformă și, în același timp, un număr de participanți mult mai mare."

Fermierii din județul Bihor și din județele limitrofe au vizitat loturile cu porumb, cultivate în aprilie, și au analizat recolta obținută în această toamnă, în funcție de hibrizi. În condițiile unui an normal, climatic, producția a fost de aproximativ 67.000 de plante la hectar. În cadrul evenimentului, au fost prezentate cele mai noi mașini și utilaje agricole dedicate cultivării și recoltării porumbului. Organizatorii au pus la cale și o demonstrație pregătire a terenului, de semănare și de recoltare a porumbului. La finalul evenimentului, agricultorii au participat la o tombolă, la care au câștigat saci cu semințe hibride de porumb. Printre participanții la eveniment, s-au numărat președintele Consiliului Județean Bihor, Cornel Popa, prefectul de Bihor, Claudiu Pop, precum și alte oficialități din domeniul agriculturii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2