Date companie
 
 
 
 

A sunat la 112 să spună că nu are ce mânca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Februarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : 112, pensionara
 

Apel cutremurător la Serviciul Unic de Urgență. O bătrână din Buzău a sunat la 112 pentru a anunța că nu are ce să mănânce. Femeia trăiește o adevărată dramă. Rămasă singură pe lume, după ce copiii ei, doi muzicieni cunoscuți au murit acum 20 de ani, bătrâna abia poate supraviețui cu o pensie de 470 de lei pe lună.

VOX: "N-am mai putut și nu mai aveam pâine, nu mai aveam nimic. Zic, doamne, unde să apelez? M-am uitat în sus și în jos. Ia să dau eu telefon la 112."

Vasilica Tănase își duce viața chinuită într-o casă sărăcăcioasă. Disperarea a făcut-o să sune la 112 să spună că pur și simplu moare de foame.

VOX: "Mi-a venit acum întreținerea, gazele, 1 milion opt sute de mii, mi-a venit lumina, apa, astea. Vă mai ajung banii și de tratament? Jumătate, atât. Iau mai puțin."

Femeia de 82 de ani abia poate face câțiva pasi în cârje din cauza bolilor.

VOX: "Am muncit femeie de serviciu la spălat autobuze și am rămas cu pareză la picioarele amândouă."

Bătrâna este aproape singură pe lume. Soțul și cei doi copii au murit, iar singurele ei rude sunt doi nepoți stabiliți în străinatate. Băieții ei au fost muzicieni renumiți și locuiau în Norvegia.

VOX: "Sunt în hotel și i-am găsit morți. Mi-a spus că sunt morți. Erau unicat Nuți Tănase și cu Sile Tănase. Știe tot Bucureștiul de acești copii, au cântat cu Sile Dinicu, Aura Urziceanu. Au cântat cu mari muzicieni."


După ce a sunat la 112, femeia a primit ajutoare de la polițiștii locali, de la primărie, dar și de la oameni simpli din oraș, inclusiv elevi. O asociație umanitară încearcă acum să o ajute pe femeie să obțină un certificat de handicap, care i-ar aduce câțiva bani în plus și un însoțitor.

VOX: "Să îmi mai dea și mie un ban la pensie, că nu-mi ajunge."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Apelul fals la serviciul unic de urgență 112, sancționat drastic ( 27 August 2019 )

  Măsuri aspre, după valul de apeluri false la 112! Astfel, persoanele care efectuează apeluri false la numărul de urgență 112 vor fi sancționate drastic. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, că astfel de apeluri false generează...

 • Ultima zi de teste Ro-Alert ( 30 Iulie 2019 )

  Ultima zi de teste Ro-Alert! Începând din 17 iulie, la nivel national, prin intermediul sistemului RO-ALERT au fost transmise mesaje test de avertizare a populatiei pe toate telefoanele mobile din aria de acoperire a celulelor de telefonie.

 • Cronologia crimei, în scrisoarea procurorilor ( 28 Iulie 2019 )

  Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor a publicat, într-o scrisoare deschisă, un desfășurător al evenimentelor din Caracal. Datele făcute publice de procurori arată că dosarul penal pentru lipsire de libertate a fost înregistrat...

 • Apelurile disperate ale Alexandrei la 112, în zadar ( 27 Iulie 2019 )

  Alexandra a sunat de trei ori la 112, sperând că va fi salvată din mâinile lui Gheorghe Dincă! Sechestrată, violată, legată cu sârmă și torturată, fata a reușit, totuși, să ceară ajutor, după ce a găsit un telefon în casă. Captivă în casa agresorului...

 • Codul galben de polei și depuneri de gheață, prelungit ( 26 Ianuarie 2019 )

  Nu scăpăm de ploaia înghețată! Meteorologii au prelungit până mâine, codul galben de polei și depuneri de gheață. Noua atenționare de cod galben este valabilă până mâine, la ora 10.00. Sunt vizate Capitala și șase județe...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2