Date companie
 
 
 
 

A sunat la 112 să spună că nu are ce mânca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Februarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : 112, pensionara
 

Apel cutremurător la Serviciul Unic de Urgență. O bătrână din Buzău a sunat la 112 pentru a anunța că nu are ce să mănânce. Femeia trăiește o adevărată dramă. Rămasă singură pe lume, după ce copiii ei, doi muzicieni cunoscuți au murit acum 20 de ani, bătrâna abia poate supraviețui cu o pensie de 470 de lei pe lună.

VOX: "N-am mai putut și nu mai aveam pâine, nu mai aveam nimic. Zic, doamne, unde să apelez? M-am uitat în sus și în jos. Ia să dau eu telefon la 112."

Vasilica Tănase își duce viața chinuită într-o casă sărăcăcioasă. Disperarea a făcut-o să sune la 112 să spună că pur și simplu moare de foame.

VOX: "Mi-a venit acum întreținerea, gazele, 1 milion opt sute de mii, mi-a venit lumina, apa, astea. Vă mai ajung banii și de tratament? Jumătate, atât. Iau mai puțin."

Femeia de 82 de ani abia poate face câțiva pasi în cârje din cauza bolilor.

VOX: "Am muncit femeie de serviciu la spălat autobuze și am rămas cu pareză la picioarele amândouă."

Bătrâna este aproape singură pe lume. Soțul și cei doi copii au murit, iar singurele ei rude sunt doi nepoți stabiliți în străinatate. Băieții ei au fost muzicieni renumiți și locuiau în Norvegia.

VOX: "Sunt în hotel și i-am găsit morți. Mi-a spus că sunt morți. Erau unicat Nuți Tănase și cu Sile Tănase. Știe tot Bucureștiul de acești copii, au cântat cu Sile Dinicu, Aura Urziceanu. Au cântat cu mari muzicieni."


După ce a sunat la 112, femeia a primit ajutoare de la polițiștii locali, de la primărie, dar și de la oameni simpli din oraș, inclusiv elevi. O asociație umanitară încearcă acum să o ajute pe femeie să obțină un certificat de handicap, care i-ar aduce câțiva bani în plus și un însoțitor.

VOX: "Să îmi mai dea și mie un ban la pensie, că nu-mi ajunge."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Motive de ”Cascadorii râsului”, invocate de români la 112 ( 6 Octombrie 2019 )

  Este incredibil ce motive invocă unele persoane, atunci când sună la numărul unic de urgență 112. Unii invocă situații periculoase neîntemeiate, iar alții fac glume proaste. Autoritățile au făcut și un top al apelurilor aiuritoare, pe județe.

 • Amenzi aspre pentru apelurile abuzive la 112 ( 3 Octombrie 2019 )

  Amenzi drastice, începând de astăzi, pentru apelurile abuzive la 112! Potrivit legii, alertarea falsă a serviciului unic de urgență o reprezintă utilizarea intenționat nejustificată, a numărului 112, pentru a provoca alarmarea...

 • Apelul fals la serviciul unic de urgență 112, sancționat drastic ( 27 August 2019 )

  Măsuri aspre, după valul de apeluri false la 112! Astfel, persoanele care efectuează apeluri false la numărul de urgență 112 vor fi sancționate drastic. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, că astfel de apeluri false generează...

 • Ultima zi de teste Ro-Alert ( 30 Iulie 2019 )

  Ultima zi de teste Ro-Alert! Începând din 17 iulie, la nivel national, prin intermediul sistemului RO-ALERT au fost transmise mesaje test de avertizare a populatiei pe toate telefoanele mobile din aria de acoperire a celulelor de telefonie.

 • Cronologia crimei, în scrisoarea procurorilor ( 28 Iulie 2019 )

  Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor a publicat, într-o scrisoare deschisă, un desfășurător al evenimentelor din Caracal. Datele făcute publice de procurori arată că dosarul penal pentru lipsire de libertate a fost înregistrat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2